НСД: На сваки начин подржати
                     иницијативу Мировног покрета

НСД: На сваки начин подржати иницијативу Мировног покрета

Нова српска демократија подржава иницијативу Мировног покрета ,,Не у рат – не у НАТО“ о формирању анти-НАТО покрета. НСД је у свом програму записала да се противи учлањењу ЦГ у НАТО и да се тако важно питање искључиво може ријешити на референдуму, наводи се у саопштењу које је потписао портпарол ове партије, Јован Јоле Вучуровић.

„Они који планирају да ЦГ на преваран начин, гласањем у парламенту, увуку у НАТО, не мисле добро грађанима и прижељкују тешку кризу и сукобе у земљи. Само непријатељима ЦГ може бити нормално да се грађани искључе из одлучивања о овој теми. Највећи непријатељ ЦГ и њених грађана је криминални режим који покушава да побјегне од суочавања са вољом грађана, а она је у овом случају врло јасна – њих преко двије трећине се противи учлањењу у Алијансу“, кажу из НСД.

Вучуровић истиче да је то очекивано, и због тога што је та злочиначка организација, у савезу са албанским терористима, убијала наш народ и рушила нашу земљу прије 17 година, а данас жели да нам отме традицију, идентитет, да нас посвађа са нашим вјековним савезницима, а да нам за партнере наметне оне који су увијек били наши непријатељи.

„То болесно и неприродно стање треба зауставити и сигурни смо да наш народ не жели да буде дио једне организације која је читав свијет довела на ивицу хаоса. Свједоци смо да је учлањење у НАТО сигуран пут у несрећу и нестабилност, и да би таква авантура у опасност довела сваког становника Црне Горе. Зато се треба одлучно супротставити овој злокобној политици Мила Ђукановића и оних које му је у владу привела америчка амбасадорка, а којима се политика базира на поданичком односу према НАТО амбасадама“, казао је Вучуровић.

Из НСД поручују да је важно да се све снаге које желе да заштите ЦГ од накарадне политике ДПС-а и пута у НАТО, буду заједно и зато ће НСД на сваки начин и својим директним учешћем подржати иницијативу Мировног покрета.

(ИН4С, 24.07.2016.)Датум: 24.07.2016
Close
Close