Вучуровић: Референдум о НАТО-у: 
               Власт мора чути народа глас!

Вучуровић: Референдум о НАТО-у: Власт мора чути народа глас!

У интервјуу за наш портал, портпарол Нове српске демократије, Јован Јоле Вучуровић, саопштио је разлоге нерасписивања референдума о уласку у НАТО од стране црногорског режима и самим тим о још неуслишеној вољи грађана да власт ЦГ чује њихов глас.

„Једно је евидентно – режим је све карте у НАТО кампањи бацио на намјештена, лажирана истраживања јавног мњења. Од почетног ентузијазма- када су, очигледно, били сигурни да ће ,,теренском’’ кампањом, првенствено ДПС-а, семинарима, обукама, притисцима у про-НАТО медијима, међу којима су и они ,,независни’’, подићи проценат подршке овој идеји – сада се све свело на најобичније покушаје спиновања и зато су грађани затрпани истраживањима које плаћа, намјешта и штелује режим у сарадњи са америчком и још неким амбасадама НАТО држава које се отворено и безобразно мијешају у унутрашње ствари Црне Горе. Наравно, циљ ових обмана је да се јавност припреми на то да се одлука донесе у парламенту, што би био пут ка дестабилизацији Црне Горе, јер грађани морају бити консултовани око једне овако важне теме“, изјавио је Вучуровић за наш портал.

Портпарол НСД сматра да се Црна Гора  не може упоређивати са неком државом чланицом НАТО, како то подмукло раде промотери ове алијансе, нити да се силом гура у цивилизацијски круг коме никада није припадала, што је првенствено покушај да се истргне из свог православног бића и конфронтира са својим историјским савезницима и пријатељима, Русијом и Србијом. „Дакле, Црна Гора није Словенија, него земља коју је овај злочиначки савез бомбардовао, убијао њене грађане, и само је народ тај који може да донесе одлуку да ли жели да буде дио једне такве организације, која у континуитету доноси смрт и разарање гдје год се појави. НАТО представља опасност за сваког становника Црне Горе, јер видимо да су управо државе чланице Алијансе најчешће на мети терориста и Црна Гора треба да се држи подаље од таквих искушења и последица које би могле услиједити ако будемо дио тога савеза.“

Свједоци смо, додаје Вучуровић, да је амбасада САД у Подгорици у сврху преварног укључења ЦГ у НАТО укључила и пројекат подвођења лажне опозиције Милу Ђукановићу.

Каже да је то био један од последњих, готово очајничких потеза да се створи привид неке значајне подршке овом савезу, али и тај покушај преваре, у који су укључени ДПС, СДП, Демос, УРА, Позитивна и још неке НАТО-странке, је у потпуности пропао.

„Чињенице су да је НАТО кампања доживјела крах, да се чак и проценат некадашњих тврдих присталица константно смањује, да ову причу напуштају и ,,национални координатори за НАТО’’, дакле једно опште расуло у редовима НАТО промотера. Неопходно је под хитно прекинути даљи пут ЦГ ка НАТО, а потпуно је јасно да би на референдуму преко двије трећине грађана било против учлањења“, поручио је Вучуровић у интервјуу за портал ИН4С.

(ИН4С, 18.07.2016.)Датум: 18.07.2016
Close
Close