Радуновић: Кад проговори лицемјерје 
                       дежурних заштитника јавног морала

Радуновић: Кад проговори лицемјерје дежурних заштитника јавног морала

Лицемјерје исказано од дежурних заштитника јавног морала, посланичке етике и, уопште Скупштине Црне Горе, стварно је превршило сваку мјеру. Посебно презрење изазивају они који позивају на „враћање дигнитета“ овом „високом дому“, казао је потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић.

„Црна Гора нема ама баш никакву парламентарну традицију, на коју би се неко озбиљан позивао: Прво – није дуга. Црногорски парламент је установљен у 20. вијеку, деценијама и вјековима после осталих. Друго, тај парламент је био све, осим за понос. Кад би се посланици око нечег, ријетко, закачили, трчали би код господара да он одлучи каква ће бити одлука. Треће, у тој су Скупштини (чак и у истој згради) многи данашњи „етичари“ и заштитници демократске традиције, по старом комунистичком обичају прилагали своје дискусије, све до деведестих година, како не би узимали вријеме „друговима функционерима“ који су оптерећени великим државним обавезама“, навео је Радуновић на свом Фејсбук профилу.

Према томе, додао је он, прави дигнитет и позитивну традицију овом дому гради управо Демократски фронт.

„Унио је слободу у Скупштину. Унио је народну вољу. Унио је храброст. Рекао је лопову да је лопов. Рекао је кукавицама да су кукавице, а фолирантима да су фолиранти. Провокаторима је показао зубе. Наравно, некад буде и нешто грубљих ријечи и реакција, али то је потпуно уобичајено и у парламентима земаља које стварно могу да се похвале демократском традицијом. Парламентима земаља у којим о слободи говора и правима људи не соле памет дугогодишњи партијски другови Ким Џонг Уновог дједа и оца“, навео је Радуновић.

Датум: 09.07.2016
Close
Close