ДФ: Марковић је безбједносно-милитантним 
                        дјеловањем умало изазвао грађански рат

ДФ: Марковић је безбједносно-милитантним дјеловањем умало изазвао грађански рат

Потпредсједник Владе Душко Марковић једнако је одговоран за опште расуло у којем се налази црногорско друштво као и премијер Мило Ђукановић, јер је својим дјеловањем 24. октобра умало изазвао грађански рат у Црној Гори, оцијењено је из Демократског фронта (ДФ).

Марковић је раније данас казао да су дешавања у парламенту за сваку су осуду, и да једна политичка структура која је пред колапсом покушава Скупштину да претвори у арену за даљи политички обрачун са неистомишљеницима око пута Црне Горе у НАТО.

У реаговању Предсједништва ДФ–а наводи се да у том политичком савезу разумију нервозу замјеника предсједника Демократске партије социјалиста. “Јер смо својим досадашњим бескомпромисним опозиционим дјеловањем у потпуности разбили намјере ове криминално антидржавне организације да покраде још једне изборе”.

“За опште расуло у којем се налази црногорско друштво, Марковић сноси подједнаку одговорност као и Ђукановић, јер је својим безбједносно–милитантним дјеловањем 24. октобра умало изазвао грађански рат у Црној Гори”, каже се у реаговању ДФ-а.

Наводи се да се Марковић, издајући наређења Веселину Вељовићу да криминалне и партијске структуре ДПС – а пребијају мирне демонстранте, у ствари кандидовао за будућег премијера, који је спреман да, газећи Устав и законе, угуши сваку побуну против криминалне политичке организације чији је замјеник предсједника.

“ДФ не очекује да врховни државни тужилац Ивица Станковић, за ово и остала непочинства, најзад процесуира Марковића, пошто су заједнички процијенили да је скалп Светозара Маровића сасвим довољан да фингира процес такозваног обрачуна са крупним рибама”, каже се у реаговању.

Због тога, како се наводи, ДФ још једном шаље јасну и снажну поруку, да ће након октобарских избора Марковић имати прилику да, заједно са Ђукановићем, одговара пред независним и храбрим црногорским правосуђем.

Из ДФ-а су поручили Марковићу да њихову борбу против ДПС –а настављају са појачаним интензитетом, и у Скупштини и ван ње.

“Уосталом, то је потпредсједнику Владе и координатору свих служби безбједности јасно, зато га и хвата паника од коначног политичког обрачуна који ће услиједити”, сматрају у Предсједништву ДФ-а.

Према њиховим ријечима, ако је неко имао недоумице око тога зашто је формирана Влада такозваног изборног повјерења, након данашњег Марковићевог реаговања отклоњена је свака дилема, формирана је против ДФ–а.

“Само што Ђукановић, Марковић, Лекић, Ракчевић и Кривокапић нијесу рачунали да је са ДФ–ом слободна и већинска Црна Гора која ће их довести до колапса, јер је то једини спас за овај народ”, закључује се у реаговању ДФ-а.

(Вијести, 06.07.2016.)Датум: 05.07.2016
Close
Close