Вучуровић: Бивша опозиција има договор 
              о постизборном аранжману са Ђукановићем

Вучуровић: Бивша опозиција има договор о постизборном аранжману са Ђукановићем

Бивши опозиционари који су ушли у Ђукановићеву владу доживљавају трауматичне тренутке, казао је портпарол Нове српске демократије и функционер ДФ-а, Јован Вучуровић.

“Тек што су се разлетјели по дубини, а министри почели са популистичким и патетичним изјавама, залијепили су главом у зид, онај зид на који их је ДФ упозоравао када су кренули у коалицију са Милом Ђукановићем. Чак ни прво, бенигно обећање да ће сједнице владе бити отворене за јавност нијесу испунили и не видимо да се много узнемиравају због тога, али не схватамо како су онда мислили да ријеше нека важнија питања, а подсјећамо да, напримјер, проблем бирачких спискова није ни “пипнут”, а у министарству пољопривреде и даље командује бивши министар ДПС-а”, рекао је Вучуровић.

Он је додао да је за сваког иоле упућеног у политичка збивања у Црној Гори потпуно очекивана ситуација да министри из бивше опозиције ни након мјесец дана не могу испунити ни најмање обећање које су громогласно најављивали, “осим ако се у обећања не рачуна паркирање возила МУП-а или прављење представе око суспендовања команданта САЈ-а, које је иначе извршено по сили закона због отпочињања судског процеса, а не због неке наводне одлучности министра.”

“То би чекало команданта САЈ-а и да је на мјесту министра неки функционер ДПС-а, па, према томе, ово не треба користити као оправдање за срамни улазак у Ђукановићеву владу. Узалуд им је на располагању и бесомучна медијска подршка која се својски труди да од њихових промашаја и понекад и комичних потеза направи успјех и битну информацију. И у овом тренутку та медијска подршка више није подстрек за решавање крупних питања којима би се могли обезбиједити фер изборни услови, већ је сада доминантно усмјерена ка спасавању партијских рејтинга ових странака, које су уласком у коалицију са Ђукановићем навукле на себе бијес опозиционе јавности и сада се налазе готово на граници цензуса. Ова медијска подршка је најмање резултат професионализма, наивности или пријатељства власника и уредника медија и бивших опозиционара, а голим оком је видљиво да читавом операцијом управља пар секретара из амбасаде САД у Подгорици користећи провјерену и уходану агентурну мрежу. Вријеме је да те партије и њихови медијски покровитељи признају грешке, и да саопште оно на шта смо их упозоравали – да се са Ђукановићем не могу правити било какви договори, а нарочито они у вези организације правичних избора, јер онај који је покрао све изборе до сада неће те навике промијенити због три министра и четрдесетак чудно изабраних и распоређених функционера по дубини. Очигледно је да бивша опозиција има договор о постизборном аранжману са Милом Ђукановићем, а ако није тачно то што ми тврдимо лако могу да нас демантују и доведу у непријатну ситуацију тако што ће отказати послушност диктатору и напустити његову владу, и ми их позивамо да то учине. Зна се на који се начин свуда у свијету бори против диктаторских режима, а то сигурно није колаборација са диктатором и  прављење јефтиних медијских представа којима се замајава јавност”, казао је Вучуровић.

(Агенције, 18.06.2016.)Датум: 18.06.2016
Close
Close