Ђукановић: Даваћемо пола плате за акције ДФ-а

Ђукановић: Даваћемо пола плате за акције ДФ-а

Он је, коментаришући наводе да су плате посланика високе, рекао да је то тачно и додао да ДФ није гласао за тај Закон и јавно је саопштавао да је против њега.

Ђукановић је подсјетио да су посланици ДФ-а раније издвајали 40 одсто плате како би помогли протесте и функционисање тог политичког савеза.

„Ми смо одлучили да, због повећања плата, у наредном периоду издвајамо по 50 одсто плате како би поспјешили акције ДФ-а“, казао је Ђукановић на конференцији за новинаре.

Он је саопштио да ДФ неће учествовати у раду Одбора за праћење изборних прописа.

Ђукановић је објаснио да неће учествовати у његовом раду, јер Одбор представља наставак политичког дијалога.

"ДФ није учествовао и не жели да учествује у политичком дијалогу са Демократском партијом социјалиста ДПС“, казао је он.

Ђукановић је саопштио да неће учествовати ни у раду Комисије за контролу бирачког списка коју предлаже Министарство унутрашњих послова.

Он је оцијенио да је Комисија је под контролом премијера Мила Ђукановића.

Ђукановић је поновио став ДФ-а да је тренутна електронска идентификација бирача апсолутно непримјењива и нефункционална.

Он је најавио да ће сјутра учествовати у раду Скупштине како би показали, како је казао, због чега Црна Гора не може да постане чланица НАТО-а и да било која одлука у вези са Алијансом мора бити донесена на референдуму.

"Ми имамо истраживање јавног мњења које показује да више 60 одсто грађана Црне Горе против учлањења државе у НАТО“, саопштио је Ђукановић.

Према његовим ријечима, тврда политика владајуће структуре да се одлука о учлањењу у НАТО донесе у парламенту довољно говори о томе да, како је казао, и они знају да немају подршку грађана.

На питање да како би се излазак функционера ДПС-а, Светозара Маровића из те партије могао одразити на рејтинг те партије, Ђукановић је оцијенио да Маровић на тај начин покушава да помогне ДПС-у.

"Његови блиски сарадници и чак нека родбина била је на сједници општинског одбора ДПС-а. Очигледно је да ће ови који су осуђени и против којих се води процес најактивније учествовати у кампањи да помогну ДПС-у, јер вјероватно имају нека обећања уколико ДПС поново побиједи, а од тих њихових казни ко зна шта ће бити“, навео је Ђукановић.

CDM (15.06.2016.)Датум: 15.06.2016
Close
Close