Преварили су се они 
               који су мислили да ћемо посустати

Преварили су се они који су мислили да ћемо посустати

Истина је да они који сједе у Ђукановићевој влади нијесу његови противници него савезници и да све раде по његовим упутствима, јер он има двотрећинску већину и може донијети било какву одлуку на тој влади, поручио је функционер ДФ-а, Јован Јоле Вучуровић. 

Демократски фронт, као што је и најавио, наставља своју борбу за слободну Црну Гору и позвао је грађане да им се придруже вечерас испред скупштине Црне Горе.

„Преварили су се они који су мислили да ћемо се предати или посустати. Настављамо, а циљ и идеја коју смо зацртали даје нам снагу да издржимо до краја, то је идеја и сан свих који су протеклих више од двије деценије пружали отпор тиранији једног човјека и његове политичко-криминалне организације. Констатујемо да је веома важно да се протеклих недјеља десило прочишћавање и кристалисање политичке сцене у Црној Гори, тако да са једне стране имамо опозицију оличену у ДФ-у, а са друге ДПС са својим сателитима међу којима као ватрене присталице Мила Ђукановића примјећујемо и бивше опозиционаре. Због свега тога, ми смо још одлучнији, а дубоко свјесни да против себе имамо читаву режимску скаламерију којој су се у рату против ДФ-а прикључили и они за које никада не би рачунали да ће завршити тамо- од политчара и новинара до дијела НВО активиста“, казао је за „Дан“ портпарол Нове српске демократије и функционер ДФ-а.

Како је додао, сви елементи диктатуре су у игри, а ДФ, као једина антирежимска снага, се налази у медијској изолацији јер су пипци Ђукановићеве хоботнице веома дугачки и он се труди да спријечи да се било гдје појави истина о политичкој корупцији на основу које је недавно реконструисао владу, а нарочито се труди да спријечи да се каже истина о њему, она која се од стране посланика ДФ-а чула у скупштини и коју ће данас саопштити и грађани испред скупштине и владе Црне Горе.

вучуровић Вучуровић: Преварили су се они који су мислили да ћемо посустати

„Ми се не жалимо, причамо истину, навикли смо да ствари зовемо правим именом и апсолутно нас не интересује да ли то што говоримо смета режиму, амбасади или неким шарлатанима и ловцима у мутном. Свједоци смо да су у Ђукановићеву владу ушле и партије које су некада припадале опозицији и та чињеница, тај чин издаје опозиционих бирача такође нас додатно мотивише да нашу борбу за слободну Црну Гору и поштене и правичне изборе доведемо до краја. Наши протести ће, као што су то урадили и недавни наступи посланика ДФ-а у скупштини, разобличити ту политичку шизофренију по којој су они који сједе у влади Мила Ђукановића наводно већа опасност за њега од оних који су га 24. октобра, заједно са народом, бацили на кољена“, рекао је Вучуровић.

Према његовим ријечима, нарочито трагикомично звучи теза да је Ђукановић наводно снажно угрожен од стране западне међународне заједнице, иако је јасно да су они урадили све да га очувају на власти и још га проглашавају лидером у региону. Дакле, разним лажима се покушава одбранити Ђукановићева позиција и након октобарских избора, а кривцима за неуспјех прогласити они који су једини имали план и снагу да оборе ову диктатуру и промијене Црну Гору.

„Истина је да они који сједе у Ђукановићевој влади нијесу његови противници него савезници и да све раде по његовим упутствима, јер он има двотрећинску већину и може донијети било какву одлуку на тој влади. Истина је да бриселска и вашингтонска администрација подржавају Ђукановића због властитих интереса и преварног укључења ЦГ у НАТО, а за тај циљ најбоље могу да им послуже корумпиране и искомпромитоване личности попут предсједника ДПС-а“, нагласио је Вучуровић.

ДФ, како је додао, има обавезу да не вара грађане, као што има дужност да не изда оне који су их гласали на изборима.

„Ми знамо да је већина грађана против владе Мила Ђукановића и они су наша најважнија снага којој се обраћамо да заједно са њима оборимо овај криминални и лоповлуку склони режим. Ми знамо да ће се нашем протесту прикључити много више грађана него што се одазвало на премијеров позив 21. маја у Подгорицу. То је зато што ми заступамо истину и правду, и ми смо будућност, а они прошлост које нико неће хтјети да се сјећа. До слободе“, закључио је Вучуровић.

(ИН4С)Датум: 26.05.2016
Close
Close