ДФ: МУП да забрани окупљање
             присталица Мила Ђукановића 21. маја

ДФ: МУП да забрани окупљање присталица Мила Ђукановића 21. маја

Демократски фронт позива начелника Центра безбједности у Подгорици и најодговорније у МУП-у да под хитно донесу рјешење слично оном којим су забранили скуп ДФ-а, и забране окупљање присталица Мила Ђукановића које је најављено за суботу на главном градском тргу у Подгорици, јер је неупоредиво више елемената и разлога због којих је требало забранити скуп ДПС-а. Да су се МУП и Центар безбједности руководили пресудама, признањима о извршеним кривичним дјелима и оптужницама, дакле без икаквих безбједносних провјера и шпијунирањем прибављених процјена, требали су одмах забранити скуп који је заказала Демократска партија социјалиста, јер ће на овој манифестацији бити врх ове партије, а међу њима се налазе пресуђени криминалци, као и они који се сумњиче за најтежа кривична дјела и који су због недостатка владавине права још увијек на слободи. Дакле, особе које представљају директну опасност за грађане и њихову безбједност. Наравно, и међу присталицама предсједника ДПС-а наћи ће се одређени број лица која долазе из подземља, јер није никаква тајна да иза ове политичке опције у контиунитету стоје црногорска мафија и нарко-дилери, као и њихови партнери из региона. Примјећујемо да скуп ДПС-а неће својим присуством ,,увеличати'' неке особе које су биле веома важне за 21. мај 2006, у првом реду Насер Кељменди, Дарко Шарић и Сафет Калић, јер су службено спријечени, односно налазе се у затворима изван Црне Горе. Али добар дио лица која чине ту мрежу, а која се налазе на слободи захваљујући Милу Ђукановићу, ће сигурно бити уз свога шефа.

Због свега наведеног, а не улазећи у разлоге и мотиве због којих се окупљају присталице предсједника ДПС-а, ДФ оцјењује да би било логично да се ово окупљање одмах забрани.

Подсјећамо јавност да је ДФ, као и до сада, уредно пријавио скуп који је требао да се одржи испред Скупштине Црне Горе, а на којем је народ требао да изрази своје незадовољство због криминала, катастрофалних економских прилика, сиромаштва, као и политичке корупције на основу које функционишу владе Мила Ђукановића, како она у ранијем саставу тако и ова реконструисана. Међутим, тада на сцену ступа МУП и ЦБ Подгорица који се још једном директно укључује и мијеша у политичке односе у земљи, забрањује скуп ДФ-а, а све то образлаже разним небулозама, неистинама, подвалама, сплеткама и интригама. Нама је јасно да МУП и ЦБ Подгорица представљају најобичнију партијску ћелију ДПС-а, и да је њихова једина улога заштита диктатора и онога што је опљачкао од грађана, што су показали више пута, али су дужни да објасне грађанима зашто забрањују мирни скуп опозиције, а дозвољавају режимску параду коју ће предводити ликови из криминалног миљеа, односно врх ДПС-а.

Последње акције полиције, притисак на функционере и активисте ДФ-а у Никшићу, Бару, Беранама, и другим градовима, као и ова забрана мирног скупа, резултат су чињенице да је Мило Ђукановић још једном жестоко уздрман од стране ДФ-а, о чему, такође, свједочи и његова недавна бјежанија из парламента. Поручујемо му да је његово вријеме прошло, и да ДФ неће стати са протестима, а нарочито нас инспирише чињеница да је политичком корупцијом реконструисао свој кабинет и тако, свјесно или несвјесно разоткрио своје пулене који су годинама били у редовима опозиције.

( ИН4С, 20.05.2016. )Датум: 20.05.2016
Close
Close