ОО Бијело Поље: Др Ранитовић на челу ОО

 Данас је конституисан нови општински одбор Нове српске демократије у Бијелом Пољу, који броји 48 чланова. За предсједника одбора изабран је др Раде Ранитовић. 

Др Ранитовић је након избора за предсједника ОО Нове казао да ће током свог ангажмана ,,заговарати и проводити принципе проистекле и утемељене у бићу мог народа, а који подразумијевају коректност у комуникацији, правдољубивост и достојанство''. 
,,Желим да будемо примјер како се гради своје, али не на уштрб других и другачијих. Живим у мултиконфесионалној и мултикултурној средини, гдје су нас живот и историја учили толеранцији, разумијевању и сарадњи. Вјерујем да ће то бити обиљежје овог одбора на чијем сам челу. Тако да ће сви људи добре воље у нама имати партнера за разговор који за циљ има побољшање прилика и услова за живот сваког грађанина'', казао је Ранитовић.
Он је истакао да је Црна Гора мултиетничко друштво, и да се мора развијати тако да положај етничких група почива на премисама једнакости и свим принципима у складу са прокламованим универзалним људским правима, јер, велики дио индивидуалних људских права се баштини или твори у том етничком припадању особе – јединке и само тако се индивидуа може осјећати слободном-кад му актуелна ситуација не ограничава ниједно право због чињенице припадања било којој етничкој групи, или га не доводи у неравноправан положај због неприпадања некој другој групи. 
-То су принципи препознати на глобалном нивоу и дубоко утемељени у Повељи и Декларацији УН и добили су међународни значај при оцјењивању демократије и владавине права у одређеној земљи. Чини ми се да су ови принципи и права припадника српског народа, у нашој актуелној, савременој друштвено-економској ситуацији, доведени у питање и жеља ми је да то престане да буде пракса и на томе ћемо посебно инистирати, поручио је др Ранитовић. 
-Позивам Бјелопољце да нам се придруже у политичком дјеловању, у циљу досезања оног нивоа у економском, социолошком, политичком и културном сегменту нашег постојања који ће учинити да будемо задовољни и окренути правим стварима: раду, међусобном повјерењу, толеранцији и бољем материјалном положају сваког члана наше заједнице, закључио је др Ранитовић.
 
 
ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕДатум: 10.03.2016
Close
Close