ОО Котор: Потпара: Слиједи прекомпозиција власти

 Уколико би СДП с антирежимским субјектима постигао договор о прекомпозицији власти, та странка, ДФ, СНП, ДСС и независни одборници имали би 18 мјеста у локалном парламенту и тако би била формирана нова већина. Тражимо формирање прелазне власти која би радила на стварању услова за фер и демократске изборе у Котору. Сигурно је да смо спремни на све договоре који ће бити у интересу нашега града и наших грађана – саопштио је одборник ДФ-а Владимир Потпара

 
Руководство которског одбора СДП-а преговара са представницима опозиционих странака о конституисању нове локалне власти, потврђено је „Дану”. Иако которски СДП од главног одбора странке није добио никакву званичну иницијативу за раскидање коалиције са ДПС-ом у том граду, према нашим поузданим сазнањима, идуће седмице биће организован састанак представника СДП-а, ДФ-а, СНП-а, ДСС-а и независних одборника о формирању прелазне локалне власти, која би имала за циљ да припреми локалне изборе под фер и демократским условима.
 
Локални которски избори требало би да буду одржани истовремено кад и парламентарни на државном нивоу, на јесен ове године.
Одборник ДФ-а Владимир Потпара казао је јуче за „Дан” да ће тај опозициони савез размотрити иницијативу за прекомпозицију власти у Котору и сигурно заузети кооперативан став.
 
–Наши захтјеви су јасни и изложили смо их још 27. септембра прошле године, када су почели протести. Ти захтјеви су предочени и када смо организовали протестну шетњу у Котору. Тражимо формирање прелазне власти која би радила на стварању услова за фер и демократске изборе у Котору. Сигурно је да смо спремни на све договоре који ће бити у интересу нашега града и наших грађана – саопштио је Потпара.
 
Уколико би СДП с антирежимским субјектима постигао договор о прекомпозицији власти, та странка, ДФ, СНП, представник ДСС-а Драгица Перовић и независни одборници имали би 18 мјеста у локалном парламенту и тако би била формирана нова већина.
 
 
(Агенције, ДАН, 25. 02. 2016.)
 Датум: 10.03.2016
Close
Close