ОО Будва: Вујовић: Гдје је нестало 3, 8 милиона из Водовода

Шеф одборничког клуба Демократског фронта Будва, Ђорђије Вујовић питао је предсједника борда директора градског Водовода Рада Греговића гдје је нестало 3,9 милиона еура зараде тог предузећа.

 
Он сумња да је новац отишао на плате прегломазне администрације, која је новом систематизацијом предвидјела да у том предузећу буде чак шест директора, 54 шефа и руководиоца, чак и пет савјетника.
 
"Одлуком корумпиране већине у СО Будва, дошло је до повећања цијене услуга воде, канализације и таксе за бројило на осам еура. Као основа за повећање цијене, послужила је намјера поменуте већине да се преко цијене тих услуга врати дио инвестиције Општине Будва, за третман отпадних вода. У том правцу је Општина Будва, закључила Уговор са Водоводом Будва, о измирењу дијела обавеза по истој инвестицији. Водовод Будва је у 2015. по основу увећаних цијена наплатио од грађана и привреде четири милиона еура, а у исто вријеме Општини Будва, по основу поменуте инвестиције уплатио само 105.000 еура", казао је Вујовић на конференцији за новинаре.
Он је запитао гдје је завршила разлика у цијени од 3.900 000 еура.
 
"Гдје су наше паре? Ово питање постављам искључиво Раду Греговићу, као предсједнику Борда директора, пошто је водовод у претходном периоду био у стању ВД директора, а све важне одлуке доноси и спроводи искључиво он. Греговићу, одговорно тврдим, да сте ненамјенски потрошили толики новац од грађана и привреде, и да за то захтијевам вашу личну одговорност. А сад ћу показати како се трошио новац приходован од повећања цијене воде и канализације, казао је Вујовић.
 
Он је нагласио да је Водовод Будва усвојио нову систематизацију радних мјеста, наравно по партијској директиви, која изгледа као нека хоботница, која узима тај исти новац за своје личне дохотке.
 
"Конкретно, Водоводом Будва, управља Борд директора, извршни директор, на услузи им је и пет савјетника, шест директора и 54 шефа и руководиоца са примањима од 700 до 1.500 еура. Неко би помислио да је Водовод успјешна фирма, па да може да издржи овакву предизборну систематизацију. Морам да назначим да Водовод има губитке на мрежи од 72 одсто, најмање фактурисање у претходних 20 година и данас је Водовод Будва, искључиво локални дистрибутер купљене воде по неповољним цијенама. У Водоводу Будва, влада незнање, нерад и непотизам. У име Демократског фронта, опозиције и грађана Будве, захтијевамо враћање цијена воде и канализације на стари ниво, укидање таксе на бројило од осам еура и повраћај свих средстава која су грађани и привреда Будве, уплатили по основу повећања цијене воде и канализације. У овом случају је неопходно утврдити и одговорност одговорних лица у Водоводу Будва, првенствено Рада Греговића, због ненамјенског трошења новца грађана и привреде", закључио је Вујовић.
 
 
(Вијести, 24. 02. 2016.)Датум: 10.03.2016
Close
Close