ОО Никшић: Милатовић: За иницијативу потребна још два гласа

 Одборници Демократског фронта, поднијели су иницијативу никшићком парламенту да се Новак Ђоковић прогласи почасним грађанином те Општине. До 28.маја одборници морају Скупштини града доставити предлог за чланове Комисије која ће разматрати захтјев опозиције да се Ђоковић прогласи почасним грађанином, казао је за Портал Аналитика Јанко Милатовић, предсједник ОО НОВЕ у Никшићу. 

Комплетна опозиција је потписала предлог да се Новак Ђоковић прогласи почасним грађанином. Међутим, пошто Општина до сада није имала предлог ове врсте, прво се мора формирати Комисија која ће процјењивати захтјев.
-Комисија је већ требала да се формира, али процедура није могла тећи том динамиком, па је договорено на данашњој сједници Колегијума да се до 28.маја предају захтјев за чланове Комисије која ће то разматрати, каже Милатовић у изјави за Портал Аналитика и додаје да би Комисија требала да буде изабрана у јуну. Сматра да ће предлог проћи у Скупштини, јер, како каже, то би била већа реклама за Никшић, него за српског тенисера Новака Ђоковића.
-То је више реклама за Никшић, него за Ђоковића. Овдје се не ради о политиканству, већ о нечему што је добро за сами град, образлаже Милатовић иницијативу.
Да би иницијатива прошла потребна су још два гласа, а Милатовић се нада да ће његове колеге из одборничких клупа подржати предлог.
-Надам се да ће сада власт имати више слуха за овај предлог, јер би вијест, да је Новак у својој постојбини изабран за почасног грађанина, одјекнула у свијету. Сви би знали за Никшић, а то би ваљало и нашој општини, додаје Милатовић.
На крају истиче да се иза ове иницијативе не крију политички разлози, али да је свјестан да ће многи овај предлог другачије схватити.
-Ништа друго нас није понукало, политика не стоји иза овога, то тврдим, без обзира какви ће коментари бити на порталу, закључује Милатовић. 
 
 
(Портал Аналитика, 18. 05. 2015.)
 Датум: 03.06.2015
Close
Close