ОО Подгорица: Зечевић: Бивши одборници Нове да врате мандате

Конференција за новинаре ОО Нове српске демократије - Подгорица

 
Као што знате, на прошлим локалним изборима листа ДФ освојила је седамнаест мандата у локалном парламенту. Нова српска демократија у том броју заступљена је са шест мандата по споразуму између кoнституената фронта.
Ти мандати су власништво гласача, симпатизера и чланова Нове српске демократије, који су дали свој глас. Најмање се гласало за било ког појединца, кандидата за одборника, већ се подржавала странка и њен програм. Уставна и законска решења која су нам препоручена од стране Европске уније дефинисала су  да је носилац мандата појединац, посланик или одборник, а не политичка странка
која је те мандате освојила. У задњих неколико година политичког живота у
Црној Гори нагледали смо се читавог низа недостатака пракси развијених демократија, јер су појединци, оно што им је повјерила странка, знали да злоупотријебе, изневјере организацију која им је указала част и повјерење и за ситни лични интерес уновче зној и труд огромног броја људи који безинтересно раде за циљеве те организације. Нова српска демократија је имала непријатно искуство са извјесним Бобаном Вујачићем, једним од јунака серијала ,,Механизам'' који се бави злоупотребама, док је једна друга странка имала проблем са извјесним Драгом Ђуровићем који је постао симбол крађе и злоупотребе одборничких мандата.
Вођен искуством које смо, нажалост, имали од обнављања вишепартијског система у Црној Гори, општински одбор Нове српске демократије жели јавно да позове наше дојучерашње колеге да поднесу оставке на функције одборника у парламенту Главног града и врате одборничке мандате нашем одбору, који поштује одлуке Главног одбора и вољу већине у нашој странци. То је једини природан и нормалан однос, који треба да омогући нормалну грађанску комуникацију пошто смо о политичким разликама већ све издискутовали на надлежним страначким органима. Такође, желимо да констатујемо да није иста позиција одборника који су припадали листи ,,Грађанског клуба'' у оквиру ДФ-а и одборника који се тамо налазе вољом општинског одбора Нове српске демократије. Знају одлично Горан Радоњић, Борис Пејовић и Бранка Бешовић да су њих, због њиховог имена и презимена, подржали њихови чланови породица и пријатељи који дијеле њихове политичке ставове, али тај број је свакако далеко од онога броја који је неопходан за освајање одборничког мандата. Зато их позивамо да та мјеста препусте Милети Пивљанину, Мирку  Вујошевићу и Магдалени Поповић, који поштују одлуке нашег општинског одбора и Главног одбора и стоје чврсто на програмским и идеолошким позицијама Нове српске демократије. Желимо да нагласимо да су Радоњић, Пејовић и Бешовић, као и ми имали негативан однос према људима који су раније напуштали опозиционе странке и отимали мандате својим странкама, и вјерујемо да нијесу промијенили тај став и да ће вратити мандате ономе коме и припадају. 
У супротном, ако не уваже и не испоштују овај наш искрен и коректан апел, задржавамо право да према Радоњићу и Пејовићу имамо сличан однос као и према онима који су раније, на неморалан начин, отимали мандате Новој српској демократији и опозицији.
 
 
Радош Зечевић 
предсједник ОО Нове - Подгорица и шеф Клуба одборника ДФ-а у СО Подгорица
 Датум: 09.04.2015
Close
Close