ОО Будва: Безумна најава ЛП-а

 Будвански одбор Нове српске демократије осудио је данас као безумну најаву Либералне партије о уклањању спомен-плоче у Старом граду, посвећене српској војсци која је 1918. ослободила тај град.

„Мудар ли је био велики Створитељ кад је људску моћ ограничио временом и простором. Замислите да ових ограничења нема – како би лидери Либералне партије радо мијењали историјске догађаје и прилагођавали их својим тренутним интересима. Овако, пошто то вољом великога Творца не могу чињети, покушавају да избришу сјећања, поруше споменике и униште трагове догађаја који су се десили прије скоро сто година. Ето то су намјере ових безбожника и хулитеља на свето име Свевишњега када траже да се скине спомен-плоча са будванских бедема“, саоштено је из будванског одбора НОВЕ.
 
Наводи се да је јасна намјера иницијативе ЛП-а да се уклони спомен- плоча исписана ћириличним писмом на којој се спомиње српска војска.
 
„Зар ово не подсјећа на уклањање ћириличних натписа у Вуковару. Не знамо да ли их на такве потезе наводи мржња према својим суграђанима друге националне припадности или приземни интереси и привилегије. Ако је мржња, ми из Демократског фронта лако ћемо се са њима договорити. Сви они гласови, од грађана који гласају на изборима за ову или ону опцију из мржње према другоме нека се броје у њихову корист. Тако ће они добити гласове и оних који њих мрзе. Ми се мрзитеља радо одричемо, јер само Бог је љубав, а Сотона је мржња. Из мржње се руши (споменици) спаљује (књиге) и уништава (град) а из љубави ствара добро за све људе. Уживајте у таквој побједи, а и ми ћемо бити срећни, јер смо због љубави изгубили“, поручили су из НОВЕ.
 
Ако су, како се наводи, интереси у питању онда морате знати да ће и грађани Будве жестоко бранити своје интересе, а то су: мањи порези, ниже цијене (вода, струја, чистоћа) више туриста, уређенији град, боља примања и слично. Ваши интереси су увијек посредни, остварују се преко власти коју, тобож, бојкотујете, а примате плате савјетника Предсједника општине.
„До сада, колико нам је познато, само су Мусолинијеви фашисти 1941. године послије битке на Браићима покушали да скину исту таблу изнад главног улаза у Стару Будву. Том приликом су стријељали споменик Стефана Митрова Љубише у градском парку. Но, ипак су послушали мудре ријечи тадашњег предсједника будванске општине Петра Лукетића и одустали од скидања спомен плоче. Да ли ће данашњи србомрзитељи послушати једног другог Лукетића, угледног Паштровића и Будванина др. Мирослава који им је у тексту „Коме смета спомен-плоча у Будви“ све лијепо објаснио и упозорио их да би такав чин било варварство непримјерено данашњем времену, остаје да видимо. Надамо се да ће разум побједити свако зло у нама и око нас, али смо такође свјесни да су глупост и мржња безгранични“, навела је НОВА.
 
Та странка је указала да се не може одговорити на питање које су могуће последице иницијативе ЛП-а, јер није могуће сагледати границе мржње и незнања.
 
„Боље је рећи да они граница немају, јер су сва зла бесконачна. Због тога се свака зла намјера мора зауставити на почетку да се не би неко досјетио у неком могућем тренутку да због заташкавања свих злоупотреба ове власти, не поруши све ћириличне споменике на православним гробљима у Будви и околним селима. Познато је да мрзитељи свих врста имају изузетно бујну машту и да они не живе у реалном свијету већ у својим измишљеним дворовима који за њих врло реално изгледају, тако да они увијек не разлучују јасно границу између реалности и маште“, закључује се у саопштењу будванског одбора Нове српске демократије.
 
 
(ИН4С, 04. 02. 2015.)Датум: 12.02.2015
Close
Close