ОО Пљевља: Лекић: Ђачић да се извини православном народу Пљеваља

 Величанствен скуп на Тргу 13. јул поводом дочека Православне Нове године, потврдио је оно што сви православни грађани Пљеваља осјећају – дух традиције, вјере и истине! На жалост, Предсједник општине упорно је вршио опструкцију дочека и покушао да супротно традицији укине прославу Православне Нове године у Пљевљима. Можда Предсједник и не би направио ову грешку, да је провео и прослављао са својим народом Православне Нове године у последњој деценији, да је гледао препуне пљеваљске тргове на којима православна браћа и сестре, у љубави, међусобној толеранцији и у духу традиције дочекују своју Нову годину. Умјесто да буде предсједник свих грађана, да слуша жеље свог народа, Мирко Ђачић истиче да ће Пљевља прослављати Нову годину као сав нормалан свијет, изгледа мислећи да смо ми ненормалан свијет када прослависмо долазак наше Православне године.

Имајући у виду да је дочеку Православне нове године присуствовало неколико хиљада грађана, мој предлог да се средства из Буџета подијеле за дочек калнедарске и дочек Парвославне Нове године показао се више него оправданим. Предлог је нажалост испред владајуће коалиције подржан једино од стране предсједника СДП-а Мунира Реџовића, док је Мирко Ђачић по сваку цијену желио да затре Српску традицију и понизи осјећања већинског становништва у Пљевљима. Синоћна величанствена прослава на Тргу 13. јул коштала је свега око 4 000 еура, господине Предсједниче општине, а ви сте потрошили више од 10 000 еура народних пара, на прославу којом сте обрукали и себе и наш град. Просто је невјероватно да сте дозволили себи да за двије ноћи изгубите легитимитет предсједника. Сматрам да би било коректно да Предсједник призна грешку и врати у општинску касу новац грађана који је потрошио за организацију дочека календарске нове године на којој, осим организованог довођења стотинак партијских чланова и обезбјеђења, нико није присуствовао.
 
Предсједниче општине, ваљда вам је сада јасно да грађани Пљеваља желе прославу Православне Нове године. Против традиције се не може и надам се да се нећете усудити да из Буџета за 2016. годину, уколико уопште тада и будете на тој позицији, укинете средства за прославу Православне Нове године. Такође, очекујем да се извините Православним грађанима Пљеваља, што би после свега било политички, а у сваком случају људски пристојно.
Нова Српска Демократија је поносна што је била највећи спонзор овог догађаја. Овом приликом опет захваљујем народу Пљеваља, што је бојкотовао прославу Нове године у режији Мирка Ђачића и на тај начин му ставио до знања да неће дозволити покушаје затирања српске традиције у нашем граду. Још једном честитам Православну Српску Нову годину са најрадоснијим Хришћанским поздравом - Христос се роди – Ваистину се роди!
 
 
Предсједник ОО Нове Српске Демократије Пљевља 
Милан Мијо Лекић
 
 
(ПВ Портал, 12. 01. 2015.)
 Датум: 27.01.2015
Close
Close