ОО Пљевља: Лекић: Затирање српске традиције у Пљевљима

 Новогодишња представа Предсједника општине на Тргу 13 јул, пропраћена од стране стотинак чланова ДПС-а и обезбеђења, означила је почетак календарске нове године. Планирана злоупотреба новогодишње ноћи у политичке сврхе и промоцију Предсједника, није успјела! Ово је још један у низу пораза првог човјека града, од његовог довођења, изборне преваре и устоличења. Заштита интереса енергетског лобија по цијену здравља грађана, прогон опозиције, медија и невладиног сектора, дискриминација српског народа, условили су да Предсједник неочекивано брзо изгуби повјерење грађана. Резултате његовог рада и подршку том раду, најсликовитије описује новогодишња ноћ на Тргу 13. јул.

Употребом силе, по интензитету равне оној уз чију је помоћ и дошао на власт, Предсједник укида, уништава и затире све што је српско у Пљевљима, па и прославу Православне Нове године. Предложио сам у локалном парламенту компромисно, фер и демократско рјешење – да се средства предвиђена за прославу Нове године подијеле, како би организовали и прославу Православне Нове године. Једини човјек из владајуће већине који је желио да подржи мој предлог и који је овога пута показао демократски капацитет је господин Мунир Реџовић и захваљујем му се овом приликом. Примијетио сам и код неколико одборника ДПС-а изразе лица која одобравају мој и предлог господина Реџовића, али очигледно је, да је диктатура предсједника општине несаломљива. Резултат Предсједникове упорности и жеђи за доказивањем, је бачених 10.000 еура, на вино, бину, ватромет, ефекте и музичке групе, у којима је могло уживати двадесетак људи из обезбеђења и неколико десетина, по партијској линији доведених, грађана.
Нисам очекивао од Предсједника да ће на овај начин издати православне грађане Пљеваља, издати своју браћу у Христу Богу, покушати да затре традицију српског народа у Пљевљима, као што су је затирали наши окупатори. Сматрао сам да ћете се зауставити на дискриминацији српског народа приликом формирања одбора директора јавних предузећа, али ви очигледно немате намјеру да се зауставите. Шта је следеће, промјена назива улица Краља Петра, Николе Пашића ? Али узалуд нам режете крила Предсједниче, српски народ нећете приземљити и понизити. На политику силе, безакоња и неправде коју спроводите, имаћете адекватан одговор грађана.
Поштовани грађани, Нова Српска Демократија, као опозициона странка која се финансира из Локалног буџета, средствима која су довољна само за пуко преживљавање и функционисање просторија – нажалост није у могућности да самостално организује прославу Православне Нове године. Било је предлога, да покушамо са скромним средствима, али не желимо да потцјењујемо један од најважнијих датума за православни народ – ако нисмо у могућности да га прославимо онако како доликује и заслужује.
Остаће уписана ова историјска брука – традиционалну прославу Православне Нове године укинуо је Предсједник општине Пљевља – Мирко Лола Ђачић и нека му то служи на част !!! Захваљујем се грађанима Пљеваља, који су у жељи да учествују и подрже прославу и календарске и Православне Нове године, бојкотовали Предсједников политички скуп препознајући његову лошу намјеру.
 
 
Предсједник Општинског одбора Нове Српске Демократије
Милан Мијо Лекић
  
 
(ПВ портал, 05. 01. 2015.)
 Датум: 27.01.2015
Close
Close