ОО Пљевља: Лекић: Ђачић починио неправду према Србима

 Слушајући саопштење господина Ђачића, човјек који не живи у Пљевљима могао би стећи утисак да су прогресивне снаге преузеле нашу општину у руке. Можда би могло и тако да се тумачи реторички јалово саопштење господина Ђачића, да су Пљевљаци скупина политички неписмених особа која није у стању да спозна кривца за економски, демократски и еколошки фијаско Пљеваља.

Господине Ђачићу, више не заслужујете да вас иједан частан опозиционар ословљава са „господине предсједниче“, јер начин на који сте изабрани и начин на који сте отпочели своју функцију, говори да ви то заиста не заслужујете. Да сте заслужили, не би вам требали батинаши на дан избора, да демонстрирају силу и да пријете пљеваљској сиротињи. Јуче сте показали своје право лице Предсједниче Бошњака и муслимана, а не свих грађана. Због ваших подухвата деведесетих година, које сада морате да правдате, испашта српски народ у Пљевљима. Починили сте огромну неправду према српском народу који вам ово неће опростити, будите сигурни. Ваше присуство литији за славу града свету Петку, било је само у сврху политичког маркетинга, што је сада и више него очигледно. Јасно је да вас боли ова тема,отуда и покушај да ућуткате опозицију свјесни да нема оправдања чињеници да сте муслимански и бошњачки народ са 12 процената претворили у 63 процента, а да сте православни народ са 80 посто претворили у 38.
 
Жалосно је када као први човјек „општине и гаража у Шеварима и Потрлици“, покушавате да својим јефтиним дневно-политичким егзибицијама скренете пажњу суграђана са свих изазова са којима се суочавају Пљевљаци, управо због „економске магије“ коју је етаблирао ваш политички отац.
 
Господине Ђачићу, ви немате право да било коме спочитавате о стеченом образовању и начину говора. Ви који говорите и охрабрите се да вријеђате тек пошто истјерате опозицију из скупштине. Ви који припадате криминалној ДПС организацији, политичком монструму који чине лопови, криминалци, морални патуљци и полуписмени функционери који на души носе хиљаде упропашћених пљеваљских радника.
 
Усуђујете се да говорите о лошем пословању у Јавним предузећима. А ја вас питам, гдје су резултати вашег рада? Остали су вјероватно на градилиштима по приморју. Наш рад је  частан и поштен и немамо се чега застидјети ни пред грађанима ни пред будућим покољењима. Задовољство је господине Ђачићу одржавати и успјети одржати најстарију комуналну инфраструктуру у држави. Задовољство је исплаћивати запосленима редовне плате, за разлику од вашег потпредсједника или вашег идола Драгана Брковића. Задовољство је запослити дјецу Пљеваља, ону дјецу чије сте родитеље ви и ваши истјерали на улицу. Задовољство је Ђачићу помагати села, она села којих се ви стидите. Понос је Ђачићу кад се не лаже, кад се не краде, кад се не шпија, не уцјењује. Понос је када волите свој народ, када га поштујете, када га не издајете. Понос је Мирко, када поштујеш традицију свог ђеда, свог народа, кад волиш своју историју. А како то ми гријешимо и мрзимо, реците нам ви који волите за новац и наплаћујете сваку сузу напаћеног пљеваљског народа, ви који сте све ставили под ђон !
 
И како ви то волите Пљевља, када сте их одавно напустили?  Ако сте се ви професионално остварили, ако сте толико образовани, способни, препознатљиви, зашто се вратисте политици, зашто нисте наставили приватни ангажман? Деценију након ваше евакуације из Пљеваља, вратила вас је искључиво позиција Предсједника и глад за функциом. Ви нисте живјели са овим народом, ви нисте преживјели и доживјели све муке, беспарице, кризе и несташице наших грађана. Заборавили сте Мирко брзо, да сте и ви дио овог народа. Напустити га није часно, а још мање вратити се и прогонити га, вријеђати . Ако се већ представљате као реформатор и човјек који познаје „законитост тржишта“, остаје мистерија зашто нисте пренијели своја раскошна знања свом предсједнику.
 
Поштовани грађани, ја сам читав свој живот посветио Пљевљима, провео у Пљевљима, ја сам од најраније младости загледан у права Пљевља, загледан у будућност нашег града. Све што сам радио у овом граду била је жеља да се са правим људима и са правим пријатељима изборим за праву слободу, да Пљевља учинимо љепшим мјестом за живот, како то и заслужују. У мојој мисији ћу успјети, то вам обећавам.  Грађани, на вама, којима ДПС демагози нуде животарење умјесто живота – велика је одговорност. Мирко Ђачић је на почетку свог мандата, прешао линију коју није смио да пређе. Пљунуо је на српски народ и све што је српско. Зато у име вас, слободомислећих људи, у име правде, у име истине поручујем Мирку Ђачићу:
 
Не бојимо се никога, а нарочито не вас. На нашој страни је истина, правда, на нашој страни је слободомислећи народ. Имајући у виду да сте врло брзо погазили све демократске принципе које сте издашно промовисали по ступању на функцију, можемо само да претпоставимо правац вашег политичког дјеловања након сензационалног повратка у прапостојбину, у којој се и даље препричавају ваше националистиче екскурзије. Зато господине Ђачићу, имате избор : покушајте да будете предсједник свих грађана или се повуците са функције којој очигледно нисте дорасли. Уколико пак одлучите да останете, у шта не сумњамо, јер сте због функције и дошли – добро пазите какве ћете потезе правити према србима, српским радницима и српским породицама !
 
 
Општински одбор Нове српске демократије
 
Предсједник, Милан Лекић
 
 
(ПВ портал, 06. 12. 2014.)
 Датум: 09.12.2014
Close
Close