ОО Херцег Нови: Сеферовић: Програм наше коалиције реалан и остварив

 ''Свима је јасно да је море наш највећи ресурс и потенцијал за развој града, зато смо на његову заштиту ставили посебан акценат. Стога је битно нагласити да је приоритет наставак и завршетак изградње колектора и фабрике за пречишћавање отпадних вода, али оно што ћемо ми потенцирати је у наредном периоду прикључење Њивица и Суторине на колектор, као и посебно пројекат за Каменаре. Такође је битно нагласити да је у дијелу нашег програма за рјешавања комуналних питања врло високо рангирано и рјешавање отпадних вода Луштице, тако да ћемо у сљедећем периоду радити на реализовању посебног пројектног рјешења и за тај дио наше општине'', казала је Данијела Ђуровић, отварајући конференцију за новинаре на којој је коалиција ''Сачувајмо Нови - за добро Новога'' представила дио свог програма који се бави комуналним питањима Херцег Новог.

Ђуровић је казала да је врло значајна ставка у њиховом програму и заштита ријеке Суторине, њеног слива и ушћа и то контролом сваке евентуалне градње дуж цијелог тока ријеке и повезивањем тога дијела Херцег Новог на канализациони колектор.
''Ми ћемо забранити било какву градњу на ушћу ријеке Суторине, јер се тиме штити игаљско блато, врло важан сегмент екосистема нашег мора, али и важан сегмент здравствено-туристичке понуде нашега града'', поручила је Ђуровић. Она је истакла и да ће се Коалиција залагати за реализацију пројекта постављања подземних контејнера, али и рјешавање питања еколошке црне тачке у заливу – Бродоградилишта у Бијелој.
'Ми смо једна од ријетких општина која ће самостално и по највећим европским стандардима рјешити питање санитарне депоније, а тиме и одлагање чврстог отпада. Такође морам нагласити да ми у Коалицији имамо јасан и непоколебљив став да каменолом на Подима не смије добити дозволу за рад'', закључила је Ђуровић, уз подсјећање да су захваљујући залагању носиоцу листе ''Сачувајмо Нови - за добро Новога'', посланику Обраду Гојковићу у државној Скупштини одобрена средства за санацију клизишта у Мојдежу.
''Желим да нагласим да тај мој предлог, да се за санацију клизишта из државног буџета одобри 1.500.000 еура, на скупштинском засједању 26. 12. 2013. године није добио подршку посланика ДПС-а'', казао је Гојковић. Он је и подсјетио да је два мандата посланик и да су у том периоду:
''Из херцегновског ДПС-а посланици били Зоран Бошњак у једном мандату и Слободан Радовић Крушо у другом мандату. За вријеме свог боравка у државној Скупштини посланик Бошњак је говорио укупно три минута, а Радовић десетак минута, што је вјероватно пресудило да он буде носилац листе ДПС-а. Остаће познато Радовићево залагање на засједању 25. 09. 2013. године да се лимит за буку повећа са 55 на 95 децибела и да се мјери на удаљености од 80 метера. Разлози за такво његово ангажовање добро су познати становницима Топле".
ДПС је у државном парламенту на засједању 20.10. 2014. године гласао против предлога да се у закључке Одбора за политички систем уврсти контрола судских процеса против криминалаца који су од 2005. до 2014. године извршили тешка кривична дјела у Херцег Новом, подсјетио је Гојковић:
''Чиме су такав однос заслужили ти криминалци, да ли давањем подршке партији која је била против тих одлука? ДПС је такође гласао и против предлога Комисије за приватизацију да се раскине уговор са Вектра Боком и предложио да се направи Анекс за продужетак уговора, чиме су јасно показали да је недостатак хотела у нашем граду искључиво њихова одговорност. Колико су ДПС посланици добронамјерни према граду говори и чињеница да на засједању 8. августа ове године нису подржали закључак Скупштине ЦГ да се радници Бродоградилишта укључе у његову приватизацију. Посебна је прича предлог Закона о измјенама и допунама закона о туризму, 7. марта ове године, када су предложили да се дио смјештајних јединица у туристичким објектима може продавати без обавезе стављања у сврхе туризма. Оваква законска рјешења су директно наручена од грађевинских лобија из Подгорице који припремају терен за приватизацију Института Игало и изградњу станова на земљишту Института. Фебруара ове године, јавности Херцег Новог ће остати у памћењу да је ДПС покренуо поступак о издавању у дугорочни закуп острва Мамула против воље локалне Скупштине" - истакао је Гојковић.
Говорећи даље о програму листе одборнички кандидат Борис Сеферовић је казао да је њихов програм реалан и остварив.
''Ми не причамо бајке попут посљедњег тоталног хита да ће наши политички опоненти у пет наредних година запослити хиљаду радника међу мјештанима од кружног тока на Мељинама до Каменог, не водећи рачуна да на том простору нема укупно толико радно способних људи. Та чињеница и нереалне приче потврђују да је њима једини циљ превара грађана зарад гласа и власти и доказају да су продужена рука ДПС-а'', казао је Сеферовић и поручио да су они ушли у коалицију са часним, младим, некорумпираним људима који су своје кандидате одабрали у Херцег Новом, а не ни у Подгорици или било гдје друго.
''Ушли смо у коалицију са људима чији се глас чује у државном парламенту и када се гласа о правима радника и када се гласа о пљачкашкој приватизацији и када се гласа о Мојдежу и јавном откривању дилера, убица и осталих криминалаца. Ми никада нећемо бити са овим ћутолозима који народне паре троше у републичком парламенту, а да никада нису нити једну ријеч казали у корист наше лијепе Боке и нашег Херцег Новог, него дижу руку само како газда из Подгорице каже'', закључио је Сеферовић.
Настављајући представљање комуналног програма Коалиције" Сачувајмо Нови -За добро Новог", Весна Самарџић је рекла да ће се они залагати за бољу реализацију средстава за већу подршку мјесним заједницама и њиховим потребама као и прилагођавање свих простора потребама особа са инвалидитетом, као и изградњу новог Дневног центра. Самарџић се посебно осврнула на чињеницу да је битна ставка у њиховом програму и рјешавање стамбеног питања за особе у стању социјалне потребе. Из Коалиције су поручили да су свјесни проблема у ЈП Водовод и канализација и да ће том питању посебно посветити пажњу
- ''Ми смо свјесни потешкоћа које је то предузеће имало заостатком разноразних дугова и потраживања, али ми нисмо као ДПС да то рјешавамо повећањем цијене воде, као што се то дешава у градовима попут Будве гдје је кубик 2,10 еура за физичка лица и више од 4 еура за привреду, плус што се за свако бројило плаћа претплата од 8 еура. Код нас се цијена воде није мјењала од 2008. године и упола је мања него у Будви, гдје ДПС ради онако како им је, иначе, пракса да своје дугове пребацују на грађане, а тако би радили и да овдје дођу на власт, али ми то нећемо дозволити'', казао је одборнички кандидат ДФ-а, Стеван Катић и додао да борба за власт у Херцег Новом није само од локалног значаја већ државног јер је овај град стожер опозиционе борбе и слободарског духа.
 
 
(Радио Јадран, 01. 12. 2014.)
 Датум: 08.12.2014
Close
Close