ОО Бар: Ђуровић: И Вујановић потврдио да је дуг преко 30 милона

 Функционер Демократског фронта и одборник у барском локалном парламенту Дејан Ђуровић казао је данас за портал ИН4С да је  Филип Вујановић потврдио његове тврдње да је дуг Општине Бар преко 30 милиона евра, али и да,како је рекао, очигледно није упућен у законе, премда је правник и представља се предсједником државе.

“Филип Вујановић у улози предсједника Црне Горе је прије два дана признао, а самим тим и потврдио моје наводе да је дуг Општине Бар 31,7 милиона евра, за сад. Неприхватљиво је то што се дуг толико времена крио кад је био евидентан, ако се није чекало да прођу локални избори (и тако изврши још једна манипулација грађана)“ – истиче Ђуровић.
 
Он каже да је несумњиво за  толики дуг највећи кривац бивши предсједник Општине Бар Жарко Павићевић, „али и комплетан руководећи тим који је био на челу Општине“.
 
„Нисам сигуран да понизни однос који је имало бивше руководство општине према ‘врху из Подгорице’ и министрима није увећало тај дуг. А како и колико су они спремни да ‘помогну’ могло се видјети из изјаве министра Жугића, да ће предложити Влади да један дио дугова општине конвертује кроз функционалну имовину.   А то заправо значи да ће Влада одузети један дио имовине (на примјер зграду тзв. Црвене банке или нешто друго) и тако помоћи у превазилажењу проблема. Мора се признати, великодушно и од министра и од Владе“  - истакао је Ђуровић.
Филип Вујановић је, тврди функционер ДФ-а, извршио и својеврсни притисак на Општину, намећући рјешење за смањење дуга, тако што ће се обавити продаја Краљичине плаже и тако умањити дуг за девет милиона, „што ће буџет учинити врло ликвидним, те обезбиједити да се настави даљи развој“. Мало неозбиљно, вели Ђуровић, и за обичног грађанина, а не за неког ко  се сматра предсједником  државе и ко је био премијер више пута.
Такође, Ђуровић је скренуо пажњу на још један детаљ из  недавне посјете Филипа Вујановића Бару, који је, прије бих рекао, намјерно превидио закон, и то ‘упаковао’ у наводно незнање.
„И да се прода Краљичина Плажа (а против продаје су грађани Бара, опозиција и чак СДП), та средства се не могу користити за враћање дугова, јер у закону је јасно дефинисано у које сврхе се могу употријебити. По закону о уређењу простора и изградњи објеката, у члану 66 и 67а јасно пише да се ‘Средства од надокнаде уплаћују на посебан рачун буџета јединице локалне самоуправе и могу се користити само за припрему и комунално опремање грађевинског земљишта на простору на којем се објекат ради’“ – подсјетио је саговорник нашег портала.
„Потенцијални купци Краљичине плаже са овим су сигурно упознати, и зато желе да је купе по цијени која је нереално ниска, али би ове информације требао да зна и Вујановић са све својим савјетницима” – закључује Ђуровић.
 
 
(ИН4С, 27. 11. 2014.)Датум: 08.12.2014
Close
Close