ОО Подгорица: Радоњић: Локална власт нелегитимна

Предсједник клуба одборника Демократског фронта Горан Радоњић саопштио је да ће та коалиција у свом дјеловању посебан нагласак у наредном периоду ставити на легалност. Радоњић наводи да се не смије никада заборавити да је локална власт у Подгорици нелегитимна.

- Она је настала на начин који је доказан у афери „Снимак“, а озваничена је постизборном преваром грађана. У том контексту посматрамо и најављене провјере законитости претходне управе коју су годинама чинили садашњи партнери. Мада се у таквом амбијенту неки значајнији резултати те иницијативе не могу очекивати, пратићемо, а у потребној мјери и сами ћемо узети учешће, како се та ствар одвија, са циљем да се што јасније покаже карактер система – рекао је Радоњић.
Од бројних елемената из програма ДФ-а, како каже Радоњић посебан нагласак ставиће на легалност.
-Ту истичем потребу да се што прије донесе одлука о мјесним заједницама. Нагласак ћемо ставити и на права особа са инвалидитетом и посебним потребама – наводи Радоњић.
Теме у Подгорици често су такве природе да превазилазе значај комуналних тема и зато ће наше стратешке одлуке увијек бити координисане са дјеловањем на државном нивоу, наводи предсједник клуба одборника ДФ-а.
- Формирање јединственог клуба Демократског фронта важан је елемент у развоју наше организације и на симболичком и на практичном плану. Клуб је сачињен од више компонената, са 17 одборника, што представља готово двије трећине од укупног броја представника опозиције. То повјерење које смо добили од грађана обавезује нас на одговорност да у цјелокупном дјеловању наставимо да афирмишемо идеје из нашег програма и да покажемо да смо снага која ће кључно допринијети да у Црној Гори започне грађење демократског и слободног друштва. Састав клуба, као и наши чланови које смо делегирали у скупштинске одборе, потврда је да у ДФ-у стручни и озбиљни људи траже и добијају своје мјесто. У том погледу, већ од првих сједница важно нам је било да повучемо јасну разлику у односу на оне који сматрају да је у политици дозвољено баш све, па и најотвореније изигравање воље грађана и изругивање демократије – наводи Радоњић.
Предсједник клуба одборника ДФ-а наводи да је један од њихових приоритета јесте и залагање за јединство истински опозиционих снага.
- Као што смо до сада показали много пута, наступаћемо са уважавањем према другим опозиционим чиниоцима, не инсистирајући увијек и до краја на количини подршке коју имамо, али и не занемарујући ту чињеницу – поручује Радоњић.
 
Вучелић умјесто Шаркића
 
Горан Радоњић очекује да се у Скупштини Главног града што прије усвоје њихови предлози за чланове Изборне комисије Главног града, то јесте за мјеста која им, како наводи Радоњић по закону припадају.
- Осим већ искусних одборника посебан квалитет чине млади људи који ће својим образовањем и стручношћу дати нов квалитет у нашем раду. Једна од њих је и Маја Вучелић, која ће постати одборник умјесто Омера Шаркића. Тиме клуб Демократског фронта показује још један важан аспект, а то је заступљеност жена, по чему смо већ сада испред свих осталих клубова у Главном граду – навео је Радоњић.
 
 
(ИН4С, 20. 10. 2014.) 
 Датум: 20.10.2014
Close
Close