ОО Бијело Поље: Фуштић: ,,Вијести'' пласирају неистине

Реаговање на текст ,,Фуштић само 'специјални гост' у свом одбору'', који је изашао у данашњем броју Независног дневника ,,Вијести''

 
Након серије срамних и неистинитих текстова који су против Нове српске демократије и њеног руководства пласирани од стране једне новоосноване режимске новине, на нашу странку се, истим методама, стилом и речником, обрушио и лист ,,Вијести''. Један свечани догађај за нашу странку и наш општински одбор, којем су присуствовали угледни и значајни Бјелопољци, ова новина је покушала минимизирати и искарикирати на најприземнији начин, подмећући серију неистина, као и то да је Славко Фуштић био, како рекоше, ''специјални гост'' на додјели чланских карата новим члановима. На овај догађај сам дошао заједно са предсједником НОВЕ Андријом Мандићем, и то не као ,,специјални гост'' него као предсједник општинског одбора у пуном капацитету. Информација од прворазредног значаја да је у једном дану, у једној малој општини, Новој српској демократији приступило двадесет и пет чланова од којих су већина интелектуалци, не заслужује да буде потиснута трачем о положају и улози предсједника општинског одбора НОВЕ у Бијелом Пољу. Посебно је важно нагласити да на овој свечаности у бјелопољском хотелу ,,Рада'' није био присутан новинар Вијести (!?), иако је уредно позван, што њега и његову новину није спријечило да износе измишљотине, и што ваљда довољно говори о професионализму и озбиљности оних који су објавили овакве глупости. Није први пут да ,,Вијести'' кроз пласирање разних трачева и неистина показују овако недобронамјеран став према мени, мојој странци и Демократском фронту, а изгледа да је сваки афирмативан догађај везан за НОВУ и српски народ, у супротности са политиком ,,Вијести''.    
Ријетко која странка у Црној Гори се данас може похвалити оваквим приливом нових чланова, и то је ваљда онај детаљ који смета некима из „Вијести“ који би да кроје и уређују опозицију по својој мјери. То им није дозволио ни ДПС за који су, иначе, радили годинама, а чији челници тврде да су управо они дали кључни допринос оснивању, уређивању и финансирању ,,Вијести''. Није никаква тајна да су ДПС и његов предсједник годинама имали снажну и безрезервну подршку дневног листа ,,Вијести'', и то онда када су криминал, мафија и шверц царовали Црном Гором и када се десило највише неријешених убистава. Нисам им замјерао што су ме у том времену нападали и блатили без икаквог разлога, јер сам претпостављао да је то иницирано од стране режима, али данас, када су и они постали предмет напада власти, не разумијем зашто ово раде. Нећу још донијети коначни суд у вези са ,,Вијестима'', јер не могу још да одгонетнем да ли су овај и слични текстови, којим се нападају појединци из НОВЕ и ДФ-а,  иницирани од стране власника који су на удару режима, а који би очигледно да преуређују опозицију, или од остатака ДПС-ове мреже која и данас несметано функционише и дјелује у овом гласилу. 
 
 
Славко Фуштић, предсједник ОО Нове српске демократије – Бијело пољеДатум: 08.10.2014
Close
Close