ОО Даниловград: Савовић: Нећемо да будемо декор било коме

 Нова српска демократија је реаговала поводом изјаве Спасоја Ковачевића, предсједника ОО СНП-а и кандидата опозиције за предсједника општине, да је његова кандидатура знак политичке снаге СНП-а, оцјењујући да неће да буду ничији политички декор, па ни СНП-а. Жељко Савовић, предсједник одборничког клуба Нове српске демократије, тврди да је предлог да Спасоје Ковачевић буде опозициони кандидат резултат џентлеменског договора, а не мјерења било чије политичке снаге.

– Прилично нас је изненадила изјава објављена у медијима гдје Ковачевић каже да је остала опозиција препознала снагу СНП-а и да смо због тога подржали његову кандидатуру. Ми не желимо да будемо политички декор ДПС-а, али не желимо ни да будемо декор СНП-у или било којем појединцу који себе ставља изнад неопходног јединства опозиције. Истичем да је опозиција у Даниловграду мањина само у погледу 16 мандата којих је мање од 17 мандата ДПС-а, али тих 16 мандата иза себе имају 126 гласова него што их има ДПС. Због тога је наша обавеза да будемо јединствени, али под условом да то јединство буде коректно и потпуно јасно и да се уочи сваког парламентарног засиједања састанемо и на сједницама СО јединствено дјелујемо. Залажемо се за мјеру у свему, а посебно према себи – вели Савовић. 
 
Градоначелник тек у септембру
 
Савовић упозорава да се одлагањем сједнице локалног парламента дошло до нове ситуације у којој су Бранислав Ђурановић, досадашњи предсједник општине и његови потпредсједници, тренутно само одборници. Он наглашава да Нова очекује да се они тако и понашају и да Ђурановић више нема право да доноси одлуке или потписује општинска документа и да се у јавности представља као предсједник општине. 
 
 
(ДАН, 19. 07. 2014.)Датум: 08.09.2014
Close
Close