ОО Бар: Ђуровић: Општина у финансијском колапсу

Општина Бар налази се у потпуном финансијском колапсу и једини реалан исход хаоса у коме се налази јесте стечај – саопштио је данас за ИН4С мр Дејан Ђуровић, одборник НОВА-е и Демократског фронта у барском локалном парламенту.

Ђуровић је казао да је жиро-рачун Општине блокиран прошле седмице због дуга општине од преко милион и по евра, односно још додатних 300 хиљада евра!
„Блокада је услиједила из два наврата. Најприје на име пореза и доприноса од око 300 хиљада евра, и то од стране Министарства финансија, а други пут због активирања дуга од милион и по евра.
Не знамо још увијек тачно што је узрок блокаде рачуна од Прве банке од милион и по евра, али, сумњамо оправдано да ово није крај финансијског колапса и да општина Бар незадрживо срља у финанијску пропаст“ рекао је Ђуровић нашем порталу.
Када смо у предизборној кампањи из ДФ објавили да су општински дугови огромни, из ДПС су одговорили да опозиција обмањује јавност.
Ето им обмане сада – казао је Ђуровић.
По његовим ријечима, ниједан санациони програм општине Бар не може проћи, а стечај је једино шта ова општина може очекивати као реалан исход.
„Ако узмемо да је Министарство финансија блокирало рачун за 300 хиљада, а да су дугови општине за порезе и доприносе око три милиона, и да су дугови јавног Комуналног предузећа негдје око три милиона за порезе и доприносе, можемо очекивати негдје нову блокаду министарства финансија, а такође се могу очекивати и блокаде које ће наступити након јавних набавки које су биле нетранспарентно примијењене у предизборној кампањи“ – подвлачи Ђуровић.
Он је истакао и да се, нажалост, тешко може очекивати да постоје финансијски експерти који у овом тренутку могу процијенити колика су задужења општине.
ДФ тражи од представника локалне власти да појасне зашто су настали и по којем основу блокаде рачуна, као и да се одговори да ли је истинита најава да ће ових дана бити нова блокада у висини од 4 милиона евра.
„Да ли ће се ово одразити на коалиционе комбинације ДПС и СДП, то нека виде представници СДП ако мисле да праве коалицију са ДПС-ом“ -нагласио је Ђуровић.
 
 
(ИН4С, 02. 07. 2014.)
 Датум: 02.07.2014
Close
Close