ОО Подгорица: Радоњић: Мугоша показује чудну нервозу

 Прва сједница новог сазива Скупштине Главног града протекла је у складу са процедуром, демократски и у толерантној атмосфери. Доказ за то је и што нико од присутних одборника није имао никакву примједбу, а исто важи и за секретара Скуштине. Такође, нико се није јавио када је предсједавајући, Миодраг Лекић, позвао представнике листа да изнесу мишљење. Зато је необично, мада не и сасвим изненађујуће, да се из Демократске партије социјалиста јављају у медијима са накнадним коментарима. Можда и зато што су навикли да на сједницама Скупштине, а и иначе, газе основна демократска правила, па им је требало неколико дана да се опораве од једног за њих необичног искуства.

Ако је нешто обиљежило рад претходног сазива Скупштине, то је било кршење процедуре, и то од почетка па до самог краја. Прва, конститутивна сједница претходног сазива прекинута је и никада није настављена. Посљедњи поступак бившег предсједника Скупштине био је кршење Пословника, јер је према Пословнику био дужан да сазив за сједницу достави „наредног дана од дана подношења извјештаја Изборне комисије Главног града о спроведеним изборима“, а он је то учинио истог дана.
Такође, иза границе пристојности је да бивши шеф одборничког клуба ДПС некога учи каква права има предсједавајући сједницом Скупштине. Управо он је злоупотребио ту позицију када је незаконито предложио да се изабере секретар Скупштине. Није тада помагало што су одборници опозиције реаговали, цитирали Пословник и на крају напустили сједницу. Ти велики легалисти истрајали су у бахатости, па је на крају суд морао да поништи ту незакониту одлуку.
Умјесто да се стиде својих поступака којима су озбиљно нарушили ионако крхки углед Скуштине Главног града, они се усуђују да јавно некога критикују.
Врхунац цинизма је наступ незапосленог грађанина Миомира Мугоше, младог и перспективног будућег дипломате у далеком Азербејџану. Он из неког разлога живи у илузији да је још увијек на некој функцији у Главном граду, и показује чудну нервозу. Можда је разлог у томе што је остао без примања, а он, скроман какав је, навикао да живи само од платице. Без обзира на то, можда би бар његов будући шеф, министар Лукшић, требало да га опомене како није лијепо за једног дипломату да се непристојно понаша у јавности, па макар што је неискусан и тек треба да учи занат.
 
 
Др Горан Радоњић, 
 
одборник Демократског фронта у Скупштини Главног градаДатум: 02.07.2014
Close
Close