ОО Беране: Лутовац: Нема равномјерног регионалног развоја

Прошло је скоро пет мјесеци од како је, услед обилних падавина и подизања нивоа ријеке, дошло до попуштања конструкције и улегнућа главног градског моста на ријеци Лим, који спаја центар града са градским насељима Хареме и Доње Луге. Мост је од тада, одлуком предсједника општине Вуке Голубовића, пуна три мјесеца био затворен за све врсте возила. Недавно је, и поред очигледног ризика, одлучено да се путничким возилима дозволи пролазак преко оштећеног моста док се не започне са његовом санацијом. Међутим, без обзира на бројне најаве, санација моста, који представља саобраћајну жилу куцавицу града, још увијек није отпочела. То се није десило и поред тога што је локална управа одмах послије оштећења моста од владе затражила његову хитну санацију. Поправка главне градске ћуприје, која је изграђена педесетих година прошлог вијека, још увијек није услиједила иако је министар унутрашњих послова Иван Брајовић током обиласка поплављених подручја чврсто обећао да ће влада учинити све да оштећене саобраћајнице што прије профункционишу.
Одборник Нове српске демократије Новић Лутовац сматра да се са санацијом моста неоправдано дуго касни и да цијела прича потврђује немоћ локалне управе и државних органа да се на прави начин суоче са стварним потребама грађана. Он је устврдио да држава и у овом случају врши опструкцију реализације важних пројеката на сјеверу Црне Горе.
- Да се којим случајем оштећени мост налази у Погорици, он би засигурно био давно поправљен или би био направљен нови. Потпуно је бесмислено говорити о равномјерном регионалном развоју Црне Горе кад се зна да се у Подгорицу улажу милиони, а да тако важни пројекти, попут санације беранског моста, чекају тако дуго. Очигледно да поједини људи из подгоричког центра моћи мисле да ми са сјевера немамо право на живот. Крајње је непримјерено за једну државу да за пет мјесеци не изнађе могућност да изврши санацију једног од најважнијих објеката у Беранама. Зато се поставља оправдано питање шта би та иста држава урадила да нас је, не дај Боже, снашла нека већа невоља - наводи Лутовац.
 (ДАН, 12. 04. 2011.)
Датум: 13.04.2011
Close
Close