ОО Бар: Ракочевић: Вујошевић отпуштен мимо закона

Предсједник барског одбора Нове српске демократије (Нова) и члан општинске пописне комисије Aлександар Ракочевић оптужио је службенике Монстата у Бару да су мимо закона отпустили инструктора Сава Вујошевића. Вујошевић, који је одборник Нове у Бару, смијењен је након што је на пописном листићу прецртао ријеч Косово и дописао Србија.
"То сам урадио јер је тада Косово било аутономна покрајина Србије, а мислим да је то и данас. Рекао сам да бих то поново учинио и да сам спреман да одговарам због тога. Убрзо су ме позвали државни инструктори, обавијестили ме да сам разријешен дужности и затражили да им одмах донесем материјал. Трагикомично је да ме разрјешавају без икаквог образложења они који ме нијесу ни поставили на ту дужност", казао је Вујошевић.
Ракочевић је указао да је пописна комисија у Бару добила само извјештај о Вујошевићевом разрјешењу иако се у методологији за припрему, организацију и спровођење пописа наводи да комисија по налогу државних инструктора врши замјену инструктора и пописивача. Истичући да и у допису директорице Монстата од 7. априла пише да државни инструктор предлаже смјену пописивача и инструктора, он је навео да су државни инструктори били у обавези да предлог за разрјешење доставе пописној комисији на разматрање.
"Бахато понашање једне државне инструкторке постаје неподношљиво не само члановима комисије, него и све већем броју пописивача и инструктора. Одговорно тврдим да ниједан пописивач, инструктор или члан комисије није заслужио овакву казну која је Баранима од Монстата стигла из Подгорице", рекао је Ракочевић.
Он сматра да, на основу проблема који су се до сада дешавали око пописа, Монстат није дорастао оваквом пројекту иако је имао на располагању сву помоћ Еуростата.
 (Вијести, 11. 04. 2011.)
Датум: 13.04.2011
Close
Close