ОО Пљевља: Станић: СДП је антисрпска партија

Након тврдњи одборника Нове српске демократије Новице Станића да је ,,СДП политичка странка са антисрпским и профашистичким програмом'' одборници поменуте партије, као и одборници ДПС-а су напустили засиједање локалног парламента. Станић је такву оцјену изрекао током полемике са одборником СДП-а Браниславом Вељковићем.
Станић је у изјави “Вијестима” казао да, када је то изговорио, није мислио на Вељковића и другог одборника СДП, већ на врх партије који је, како је рекао, показао да је антисрпски и профашистички, те да бројне изјаве то потврђују.
„Знате када ћу повући ову оцјену? Када ме током посјета Скупштини страних дипломата Ранко Кривокапић не буде представљао “ово је Новица Станић, шеф одборничког клуба Нове српске демократије и долази из града са највишим минаретом на Балкану”.
Повјероваћу да се стварно залажу за мултинационалну и мултионфесионалну Црну Гору када он себе буде представио као предсједника Скупштине Црне Горе и да долази из Подгорице, града са највећим минаретом у Црној Гори. Боре се за мултинационалност и мултикофесионалност, а не дају да се направи џамија у Подгорици”, појаснио је Станић свој став изречен за скупштиском говорницом.

 

 


(ДАН, Вијести, 08. 04. 2011.)
Датум: 08.04.2011
Close
Close