Новак освојио и Мајами!

 Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је четврту титулу у 2011. години! Новак је са 2:1 (4:6, 6:3, 7:6 (7:4)) савладао првог носиоца турнира у Мајамију Рафаела Надала и тако са 24. победом у низу наставио фантастичну серију. 

Дуго ће се памтити до сада најбољи меч године у којем је Новак за нијансу био бољи од Надала. 
Дуел је трајао више од три часа и озбиљан је кандидат за меч године, јер је публика могла да гледа нестваран тенис двојице врхунских играча. Ово је 24. победа у низу за Нолета, ако се не рачунају оне из Дејвис купа, и четврта титула у години. Доказао је да је краљ тврде подлоге, да је у најбољој форми на планети што ће сасвим сигурно покушати да уради и на шљаци, где је до сада Надал био неприкосновен.
Ђоковић се придружио Питу Сампрасу, Aндре Aгасију и Роџеру Федереру који су од 1990. године једини тенисери који су однели три узастопне победе на Aустралијан опену, Индијан Велсу и у Мајамију. 
"Честитам Новаку на свему што је урадио. То је нешто што је јако тешко поновити. Играо сам добро цео турнир, имао сам данас неколико ш
анси, али Новак је био предобар за мене", рекао је после меча велики тенисер, али пре свега велики спортсмен Рафаел Надал, који је потом добио готово 300.000 долара. Новак Ђоковић је поздрављен овацијама. 
"Било је врло неизвесно. Био је то један од најбољих финалних мечева које сам играо икад у животу. Увек је велико задовољство и част играти против Рафе, који је велики шампион и мој добар пријатељ. Желим му све најбоље до краја сезоне. Публика је била фантастична. Ово је једна од најбољих и најгласнијих публика на свету. Они сваки меч, поготово финале, чине још специјалнијим и бићу јако срећан да дођем и следеће године", узвратио је Новак на речи Рафе. 
Новак је зарадио 611.000 долара, али и нових 975 AТП поена, јер је прошле сезоне испао у другом колу, па је тако бранио само 25 поена. 
 
 
 
Статистика: Новак остварио више поена, Надал боље сервирао 
 
 
 
Новак Ђоковић је освојио 109 наспрам 96 поена Рафе Надала и то је најважнији статистички податак који му је и донео четврту титулу у 2011. години. Имао је 40 винера, Надал 25, док је направио 40 неизнуђених грешака, наспрам 36 од Шпанца. Српски играч имао је три аса, Надал два више, али зато није имао ниједну дуплу сервис грешку, док је Шпанац убележио шест. Надал је имао бољи проценат убаченог првог сервиса - 60 одсто, за разлику од 57 одсто Новака који је имао 2/9 брејк лопти, а најбољи светски тенисер 2/4.
 
 
 
 
(ИС, Агенције, 03. 04. 2011.)Датум: 03.04.2011
Close
Close