ОО Подгорица: Зечевић: О Мугоши и Коњевићу након пописа

 Три опозиционе партије - Нова, СНП и Покрет за промјене одложиле су подношење иницијатива за разрјешење предсједника Скупштине Главног града Рашка Коњевића и градоначелника Миомира Мугоше. 

Радош Зечевић, предсједник Општинског одбора Нове српске демократије, партије која је и предложила покретање иницијатива, рекао је да су овог пута руководства партија одлучила да се све одложи док се не заврши попис становништва који је почео јуче. 
- Руководства три партије су одлучила да се све одложи док се не заврши попис како не бисмо реметили пописну атмосферу и да се не би мијешали у изјашњавање грађана. Ово бисмо прекршили једино у случају да се у међувремену закаже сједница парламента јер желимо да се о иницијативама расправља на првом наредном засиједању - рекао је Зечевић. 
Нова је половином фебруара најавила да ће иницирати Коњевићеву смјену јер још није предложио секретара Скупштине због чега нема услова за законит рад локалног парламента. 
- Овим предлогом одлуке даћемо шансу свим политичким субјектима у Скупштини Главног града да се одреде у односу на досадашње незаконито функционисање тог парламента, а грађанима ће бити јасније коме је стало до поштовања закона, а коме до политичке трговине - рекао је Зечевић. Избор секретара Скупштине Главног града још није обављен због неслагања између коалиционих партнера на власти.
 
 
 
 
(ДАН, 02. 04. 2011.)Датум: 03.04.2011
Close
Close