ОО Подгорица: Радоњић: Мирановића позвати на одговорност

 Изјава секретара Секретаријата за социјално старање Горана Мирановића о случају породице Радојице Влаховића да им не може помоћи изазвала је оштре критике опозиционих странака. Посебан револт изазвао је коментар Мирановића да ће приоритет имати они који више година су грађани Подгорице. 

Горан Радоњић, шеф клуба одборника Нове позвао је надлежне органе, прије свега градоначелника Миомира Мугошу да реагује и позове на одговорност Мирановића. Радоњић каже да се из изјаве Мирановића може закључити да он сугерише да Влаховићи немају ништа да траже нити чему да се надају. 
- Милиони се дају људима којима помоћ није потребна, умјесто да се ангажују службе чија је функција да им помажу овдје се говори да немају чему да се надају. Нарочито је невјероватно и срамно да неко уводи нови критеријум и дискриминацију, да ће приоритет имати они који су више година грађани главног града. На основу чега се то утврђује. Сви смо ми дошли однекуд. Кад је породица оних који сада владају дошли у овај град - запитао је Радоњић. 
Он је позвао надлежне органе прије свега градоначелника да реагује и позове на одговорност Мирановића и цијелу службу која очигледно не функционише. 
- Они функционишу кад им медији или НВО скрену пажњу на оно што би сами требали да знају и још реагују на овај начин. Мирановић уопште не обавља своју функцију. Свако ко прочита како живе социјално угрожене породице срце га заболи, а не оног ко је задужен за овакве случајеве. Овај случај поменућемо и на Скупштини, а постоји много начина за помоћ. Ово је скандалозна изјава. Ваљда је критеријум за помоћ степен угоржености, а не колико ко негдје живи - истакао је Радоњић. 
Он каже да је просто невјероватно и на срамоту свих грађана Подорице да постоје случајеви попут Влаховића. 
- Већа срамота је начин на који се понаша секретар који показује потпуну равнодушност, чак одбојност према оваквим случајевима, а то му је посао. Умјесто да ова ситуација буде знак за аларм да активност цијелог система, како локалног тако и државног јер не заборавимо да се ради о породици са четворо дјеце - рекао је Радоњић.
 
 
 
 
(ДАН, 24. 03. 2011.)Датум: 24.03.2011
Close
Close