ОО Улцињ: Ђурашковић: Финансијска ситуација јако лоша

Финансијска ситуација у најјужнијој црногорској општини је катастрофална, а надлежни државни органи што прије треба да утврде да ли је у финансијском пословању локалне самоуправе било незаконитих радњи, како град и грађани не би били таоци било чије неодговорне политике, оцјена је већине политичких странака у Улцињу.
Предсједник ОО Нове српске демократије др Љиљана Ђурашковић истиче да не жели да се бави истрагом која је у домену надлежних државних органа, али да као одборник истиче да није задовољна како се трошио и како се троши новац пореских обвезника.
-То сам и јавно саопштила на недавној сједници СО Улцињ. Општа финансијска ситуација је јако лоша. Радници мјесецима не примају плате и друга новчана следовања. Буџетом предвиђене инвестиције за протеклу годину реализоване су 10 одсто од планираних. Социјална давања су знатно умањена, а поједине ставке су чак и избрисане. Са друге стране трошкови појединих сектора су често дуплирани. примјера ради, у трансферу новца појединцима буџетски план је премашен 180 одсто. За скупштинском говорницом тражила сам објашњење ко је и колико и по којим критеријумима добио новца, али нисам до дана добила одговор, казала је Ђурашковићева.
 (ДАН, 24. 03. 2011.)
Датум: 24.03.2011
Close
Close