И Додик разговарао са Путином

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је у Београду разговарао са руским премијером Владимиром Путином о политичкој ситуацији у БиХ и РС, као и о економској сарадњи.
"Разговарали смо о низу питања. Путин се интересовао о политичкој ситуацији у БиХ и о Дејтонском споразуму. Радује нас и дијелимо став Русије по питању Дејтонског споразума", рекао је Додик новинарима из РС.
Додик је, како су пренијели локални медији, казао да руски премијер познаје ситуацију у РС и БиХ у цјелини.
"Његова посвећеност очувању Дејтонског споразума за нас је веома важна, као и његови ставови о развоју ситуације по питању ОХР-а (Канцеларија високог представника у БиХ). Сада постоји још јаче увјерење да смо на заједничком путу око тих питања", истакао је Додик.
Он је рекао да је разговарано и о реализацији привредних пројеката у РС, наглашавајући да је Русија највећи спољнотговински партнер РС са великим капиталним инвестицијама, у првом реду у нафтном сектору, у чију је модернизацију инвестирано 330 милиона конвертибилних марака.
Додик је навео да је са руским премијером разговарано и о убрзању других руских инвестиција, као и о пројектима концесија за испитивања налазишта нафте у РС и укључивању РС у пројекат "Јужни ток".

 (Агенције, 23. 03. 2011.)
Датум: 24.03.2011
Close
Close