Савијано: Шарић је у Црној Гори

Најпознатији италијански новинар и аутор књиге "Гомора" Роберто Савијано изјавио је у петак да се одбјегли пљеваљски нарко-бос Дарко Шарић крије на територији Црне Горе и да је под заштитом владе. Савијано је нагласио да Влада Црне Горе остварује профит од нелегалне трговине дрогом.
Чувени публициста, чију је главу наполитанска мафија Камора уцијенила на милион еура (а он сам се налази под цјелодневном заштитом карабињера), у интервјуу за румунско издање "Форен полиси" магазина, тврди да влада у Подгорици нема намјеру да ухапси и изручи одбјеглог Шарића зато што, како каже, остварује профит од нелегалног бизниса са дрогом.
- Многе везе између земље као што је Црна Гора и Уругваја нијесу нимало случајне. Примјер шверцера дроге Дарка Шарића говори нам много о томе. Шарић је добро познат по импресивним количинама у продаји, дугом присуству на тржишту, а такође има блиске везе са онима који су на власти у његовој земљи - констатовао је Роберто Савијано у интервјуу под насловом "Мафија је освојила Балкан".
Он је рекао да су италијански организовани криминал и његов менталитет "били успјешни када је у питању извоз у земље источне Европе, као што су и иначе широм свијета".
- Сви знају да Шарић наставља да извози дрогу из Уругваја, као и да се и даље налази у Црној Гори, али влада у Подгорици нема намјеру да омогући да он буде ухапшен и изручен, чак и да јој се запријети међународним санкцијама. A једноставан је разлог за ово одбијање да се сарађује, зато што она остварује профит од нелегалног бизниса - рекао је Роберто Савијано.
 

 


(ДАН, 13. 03. 2011.)
Датум: 14.03.2011
Close
Close