Спремају се бројни откази у подгоричком Дому здравља

У Дому здравља Подгорица више од 30 радника могло би остати без посла, саопштено је из Синдикалне организације те здравствене установе, преноси агенција Мина. Синдикату је, према ријечима предсједника Новака Прашчевића, из менаџмента наговијештено да би откази могли бити подијељени наредних дана.
- До сада ниједан радник није добио рјешење о отказу, али нам је наговијештено да би се то могло десити наредних дана, рекао је Прашчевић агенцији Мина. Он је казао да се за сада не зна колико би отказа могло бити подијељено, али да се помињу више од 30 радника. У Синдикату сматрају да откази “нијесу у реду” и да не постоји вишак запослених у Дому здравља Подгорица.
- Посебно се то односи на особе које имају рјешење о сталном запослењу, који су на својим радним мјестима, који су у тимовима изабраних доктора и раде већ пет, шест и више година, рекао је Прашчевић.
Он је најавио да ће Синдикат наредних дана састати са представницима менаџмента Дома здравља.Прашчевић је објаснио да ће Синдикат тражити од менаџемента и Министарства здравља корекцију, односно проширење систематизације која је урађена 2005. године, а чије је ревизија била 2008.
Проблем смо, каже он, саопштили министру здравља, гранском Синдикату здравства Црне Горе и општинском повјереништву у Подгорици.
- Aнимирали смо министарство здравља, општинско повјереништво и грански синдикат здравства и социјалне заштите. Борићемо се свим синдикалним и законским средствима за права радника, поручио је Прашчевић.
 

 (Агенција МИНА, 09. 03. 2011.)
Датум: 09.03.2011
Close
Close