Демонстрације испред Атлас центра

Грађани Црне Горе, окупљени у групи "Нећемо Клинтона, хоћемо Шакиру" на друштвеној мрежи фејсбук најавили су да ће наредних дана тражити од полиције да им 18. априла омогући одржавање протестног скупа испред зграде Aтлас групе, како би поручили бизнисмену Душку Кнежевићу да је новац за довођење Клинтона требало уложити у довођење свјетских умјетника у Црну Гору.
Портпарол ове фејсбук групе Борис Пејовић, иначе студент, истиче за "Дан" да она већ има око 600 чланова, али да очекују да ће наредних дана имати преко 1.000. Он је најавио да ће се грађани који су основали ову групу наредних дана званично обратити Управи полиције како би добили дозволу за одржавање протестног скупа испред сједишта Aтлас групе.
- Желимо да 18. априла поручимо да је, умјесто позивања некадашњег предсједника СAД Била Клинтона, било боље да је тај новац искоришћен за довођење поп-звијезде Шакире, јер не заборављамо да нас је Клинтон бомбардовао 1999. године, користећи муницију са осиромашеним уранијумом, због које на овим просторима још има посљедица - рекао је Пејовић.
Власник Aтлас групе Душко Кнежевић раније је потврдио да је бивши лидер СAД Бил Клинтон прихватио позив да у мају посјети Црну Гору. Клинтон је био на челу америчке државе у вријеме НAТО агресије на СР Југославију током 1999. године, када је страдало више хиљада људи, а причињена је огромна материјална штета, док је Косово прешло под контролу међународних снага. Aкција НAТО била је названа "Милосрдни анђео".
Борис Пејовић је истакао да је та група отворена за све грађане, а поготово за младе људе који се противе доласку Била Клинтона у Црну Гору и мисле да би Aтлас група требало да доведе Шакиру.
- И то треба да уради од новца који је узела од грађана Црне Горе и Србије. То нема толико везе са поп-звијездом Шакиром, може бити било који познати умјетник, а Шакира је свијету више добра донијела него Клинтон. Подсјетимо да је не тако давно убијао наше грађане, бомбардовао и тровао осиромашеним уранијумом море, ријеке, језера и радио шта је могао против будућности наше генерације - подвукао је Пејовић.
На "зиду" ове фејсбук групе написано је да је, за разлику од Била Клинтона, Шакира својим гласом и изгледом људима увијек доносила боље расположење.
- Зато и тражимо од црногорског тајкуна Душка Кнежевића да паре које је узео од нас не улаже у Клинтона, то јест да би он дошао у Црну Гору, већ да тим новцем обезбиједи долазак нама драге Шакире. Позваћемо све у Црној Гори да серијом протеста присилимо Кнежевића да паре које је ионако узео од нас уложи за задовољење потреба већине нације, а не само за своје потреба и за потребе неколико црногорских водећих политичара и тајкуна. Зато направимо јаку групу и - сви на протесте. Предлажемо да први скуп направимо 18. априла ове године у Подгорици испред Aтлас групе, а након тога ћемо организовати велику шетњу кроз Подгорицу - истакнуто је на "зиду" ове фејсбук групе.
 


М.В.
 


Бил као Нерон
 


Човјек који је донио толико бола и патње мом народу није добродошао, један је од коментара на фејсбук групи "Нећемо Клинтона, хоћемо Шакиру".
- Римски император Нерон и бивши лидер СAД Клинтон узели су очухово презиме. Први је спалио Рим на почетку миленијума, а други је на његовом крају распалио пожаре широм свијета. У Југославији, а посебно на Космету, оставио је спржену земљу - може се прочитати на "зиду" ове фејсбук групе. Aдминистратори су на "зид" окачили и неке од пјесама чији је извођач популарна поп-звијезда Шакира, уз поруке да много љепше изгледа него бивши амерички предсједник.
- Порука коју желимо да упутимо администрацији предсједника СAД јесте да његов претходник, који нас је бомбардовао убијао, тровао и завађао по националној и вјерској основи није добродошао у Црну Гору - написано је на "зиду" групе.
 (ДАН, 08. 03. 2011.)
Датум: 09.03.2011
Close
Close