Синдикат Војске се учланио у Унију слободних синдиката

Синдикална организација Војске Црне Горе (СОВЦГ) учланила се у Унију слободних синдиката Црне Горе (УССЦГ), што је, како је саопштено, резултат вишедневних разговора њихових руководстава. СОВЦГ је била чланица Савеза синдиката Црне Горе (ССЦГ) из којег је иступила 1. марта, због чињенице да та синдикална централа, како се наводи, ничим није ни покушала да заштити чланство СОВЦГ.
"Према њима се од оснивања у континуитету врши антисиндикална дискриминација и њихова су основна људска права угрожена, што је посебно изражено у задњих мјесец дана", каже се у саопштењу. Наводи се да се УССЦГ доживљава као репрезентативна синдикална централа која окупља најрелевантније црногорске синдикате и чији рејтинг свакодневно расте у очима домаћих и међународних институција и синдикалне јавности.
"Зато СОВЦГ очекује да ће, уз помоћ и логистичку подршку УССЦГ, остварити право на основне Уставом и законом гарантоване услове за синдикално дјеловање, које до сада није била у могућности да оствари", каже се у саопштењу, које је потписао предсједник СОВЦГ, Ненад Чобељић.

 


(Агенција МИНА, 06. 03. 2011.)
Датум: 07.03.2011
Close
Close