Црногорска полиција забранила протест против мафије

Полиција је најавила да неће дозволити протестни скуп који су невладина организација Либертас из Подгорице и група грађана са друштвене мреже Фејсбук планирали да организују 21. марта испред Скупштине Црне Горе, саопштили су организатори. Они су у допису међународним организацијама и амбасадама страних земаља у Црној Гори затражили да утичу на државне органе да им се омогући одржавање скупа. Наводи се да је за 15 дана група на Фејсбуку "Уличним протестима против мафије" окупила 900 чланова.
“Скуп смо уредно пријавили Управи полиције Подгорица. Информисали смо грађанство преко медија да се ради о једносатном протесту против катастрофално лошег стандарда становништва, нетранспарентних приватизација и криминогеног карактера црногорскога режима чији су експоненти све богатији док глад куца на вратима грађана", каже се у допису. Организатори кажу да су обавијестили надлежне да ће скуп протећи у једносатној шутњи и подсјећају да према Уставу грађани имају право на мирно окупљање.
“У Управи полиције Подгорица, у непосредном разговору који сам имао као организатор, са коректним службеницима полиције, саопштено ми је да нам МУП неће дозволити окупљање испред Скупштине”, наводи предсједник Либератаса и представник грађана са Фејсбука Роберт Велашевић.
Организатори сматрају да је то одлука из врха власти Црне Горе из разлога страха одређених људи од сопственог народа. Они су поручили да позивају на демократске, цивилизоване, мирне протесте, на којима неће бити националних, вјерских ни политичких обиљежја, јер се, како наводе,"боре за слободу, право и част једине домовине Црне Горе".
 

 (Агенције, Вијести онлајн, 02. 03. 2011.)
 
Датум: 02.03.2011
Close
Close