Замрла истрага о злочину у Гораждевцу

Двадесетдвогодишњи Богдан Букумирић, који је 13. августа 2003. године тешко рањен у терористичком нападу на децу која су се купала на реци Бистрици у Гораждевцу, изјавио је да је добио писмо од Еулекса у којем пише да је "одбачена истрага" о том случају.
"Ја сам шокиран. Сузе су ми ишле када сам читао да, после седам година, нису у могућности да пронађу никакав доказ да би се починиоци монструозног злочина привели лицу правде", рекао је Букумирић Фонету.
Он је најавио да ће породице погинулих и рањених у том нападу сутра разговарати са тужитељком Канцеларије Еулекса у Пећи Аленком Сагмајстер Ранцигер, која их је обавестила да је случај обустављен, али да он, због здравствених проблема, није у могућности да присуствује састанку.
"Надам се да неће бити стављена тачка не цео случај", рекао је Букумирић, указујући да је реч о монструозном злочину.
Букумирић је оценио да је страшно што тужилаштво није било у могућности да прикупи бар један доказ о томе ко је пуцао на недужну децу која су се купала на реци Бистрици.
Најавио да ће затражити правну помоћ, јер га истина боли и нагласио да ће од тужилаштва у Србији затражити да се укључи у овај процес.
"Не бих волео да наша држава и Тужилаштво ћуте о овом случају", рекао је Букумирић.
У нападу 13. августа 2003. године убијени су дванаестогодишњи Пантелија Дакић и деветнаестогодишњи Иван Јововић.
Рањени су Букумирић који је тада имао 15 година, Ђорђе Угреновић (20), Драгана Србљак (13) и Марко Богићевић (12).
 (РТС, 16. 02. 2011.)
 
Датум: 16.02.2011
Close
Close