Италијани доставили документацију у вези Душка Шарића

Италијанско правосуђе доставило је црногорском Тужилаштву додатну документацију у вези случаја Душка Шарића, осумњиченог у Италији за шверц дроге, потврдила је агенцији МИНA специјални тужилац за организовани криминал Ђурђина Ивановић. Она је казала да је Тужилаштву, преко Министарства правде, достављена документација, која се преводи и анализира. Ивановић је рекла да ће Тужилаштво вјероватно тражити да Шарићу буде продужен притвор, који му истиче 16. фебруара.
,,Мислим да у овом року неће успјети да се преведе и анализира сва документација јер је обимна", додала је она.
,,Треба да видимо шта смо добили, да ли нам још нешто треба. Морамо да оцијенимо имамо ли довољно чињеница да донесемо одлуку, или морамо још нешто да провјеравамо", рекла је Ивановић. Она је појаснила да ће поступак против Шарића бити вођен у Црној Гори јер са Италијом није потписан споразум о изручењу сопствених држављана као, на примјер, са Србијом или Хрватском.
Душко Шарић ухапшен је 16. новембра у свом локалу у центру Пљеваља, након што су италијанске власти издале налог за његово притварање. Шарић се сумњичи да је са још 41 чланом криминалне организације у Италији трговао наркотицима од октобра 2007. до маја 2009. године.
 



(Агенција МИНА, 10. 02. 2011.)

 




Датум: 10.02.2011
Close
Close