Генерални штрајк уколико дође до поскупљења струје

Уколико дође до поскупљења електричне енергије оба Синдиката на сједници социјалног савјета најавила су да ће организовати генерални штрајк и да ће позвати грађане да бојкотују плаћање рачуна за струју.
,,Позваћемо сво синдикално чланство да кроз сва дозвољена средства синдикалне борбе искажу свој став и незадовољство”, казао је Зоран Масоничић из ССЦГ.
У Унији слободних синдиката најављују да ће у сарадњи са другим синдикатом и НВО сектором позвати на бојкот рачуна за струју.
,,Оваквим понашањем РAЕ и Електропривреда ризикују да грађане позовемо да не плаћају рачуне за струју”, поручио је Срђа Кековић.
На другој страни послодавци кажу да би евентуално повећање цијена енергената угрозило ионако тешко пословање малог и средњег бизниса.
,,Повећање цијена енергената би изазвало нужно повећање зарада, што у овом тренутку није могуће осим преко смањења броја запослених”, казао је Будимир Раичковић.
Регулаторна агенција за енергетику РAЕ најавила је да ће у року од два дана утврдити да ли су трошкови Електропривреде оправдани, а након десетодневне расправе одбор Aгенције ће утврдити висину оправданих трошкова на основу којих ће енергетска компанија одредити цијену струје.
 (Агенције, 09. 02. 2011.)
Датум: 09.02.2011
Close
Close