Самарџићу за стан 200 000 евра

Црногорска Влада је на захтјев Министарства одбране одобрила 500 хиљада ЕУР за рјешавање стамбених питања војних старјешина, а од тога је 200 хиљада ЕУР додијељено за куповину стана начелнику Генералштаба Војске Црне Горе Драгану Самарџићу, пишу Вијести.
Осим новца за Самарџићев стан, Влада је у претходне три године одобрила и кредите од 20 до 40 хиљада ЕУР, док је један од старјешина добио 160 хиљада ЕУР за куповину стана. Саговорници Вијести тврде да је Влада прихватила и да се више станова, додијељених 2006. године, тадашњим високим старјешинама у Војсци додијеле с правом откупа. Влада је одобрила Самарџићу 200 хиљада ЕУР за куповину стана у Тивту, а првом човјеку Војске омогућено је да користи службени стан у Подгорици.
Осим Самараџића станове или проширења су од Владе добила сва три помоћника министра одбране Бора Вучинића. У Министарству одбране потврђено је да је Влада 2009. године одобрила куповину стана од 102 квадрата у Тивту не наводећи о којој се суми ради, као и да је начелник Генералштаба у стан уселио прошле године. Осим стана у Тивту, како тврде у Министарству, Самарџић ће до краја мандата користити службени стан у Подгорици од 35 квадрата.
,,Први пут, од почетка каријере, Самарџић је почео да живи у сопственом стану. У бившој државној заједници добио је стан од 104 квадратна метра у Београду у којем будући да је радио у Црној Гори никада није живио, нити му је омогућено да га откупи”, пише у одговору Министарства.
Влада је претходних година ријешила и стамбена питања помоћника министар одбране. Подсјећајући да помоћника министра именује Влада, у Министарству истичу да је за рјешевање њиховог стамбеног питања надлежна Владина стамбена комисија. Тако је одлуком те комисије помоћник министра за људске ресурсе Рајко Новићевић добио двособан стан од 75 квадратних метара, док је помоћнику министар за политику одбране Драшку Јовановићу додијељен стан од 70 квадрата. Помоћник министра за материјалне ресурсе пуковник Рифет Косовац, наводе у Министарству, замијенио је стан од 55 квадратних метара за други који је 15 квадрата већи.
 (Вијести, 09. 02. 2011.)
Датум: 09.02.2011
Close
Close