Беране: Продају бубреге да би преживјели

Бивши радник ИГМ "Опека" у Беранама, Здравко Кастратовић, најавио је да су он и већина његових колега принуђени да продају бубреге, како би преживјели и спријечили да им дјеца умру од глади.
"За такав мој и поступак мојих колега, одговорност не сноси само власник "Опеке", већ и сви надлежни у судству, Влади и Општини, које од 2008. године молимо да преузму одговарајуће мјере, преиспитају приватизацију предузећа, исплате нам законом предвиђена заостала потраживања и пред закон изведу онога ко је порушио фабрику и осиротио преко 50 радника и њихових породица", рекао је Кастратовић. Он је подсјетио да су радници "Опеке" који су остали без посла штрајковали глађу, не би ли изнудили да власник поштује купопродајни уговор, да не смије да даје отказе, а поготову да не смије да својата нешто што није купио.
"У сазнању смо да је власник "Опеке" компанија "Кател" купила предузеће по цијени од 250.000 еура, али само фабрику и опрему. О свему је обавијештено тужилаштво, али ништа није предузето, а не знамо ни како је власник смио да поруши циглану јер је уговором било прецизирано да ће да улаже средства у фабрику, а не да је руши", казао је Кастратовић.
Како наводи Кастратовић, радници су се небројено пута обраћали на све могуће адресе, али да нико није био спреман да помогне.
"Дјеца нам умиру од глади, тако да ја лично немам другог избора до да понудим бубрег на продају", рекао је Кастратовић.


(Вијести, 01. 02. 2011.)
 
Датум: 01.02.2011
Close
Close