Радмановић одбранио заставу Српске

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић отказао је састанак са министром иностраних послова Турске Ахметом Давутоглуом након што је турска делегација тражила скидање заставе Републике Српске из сале за састанке у Палати Републике у Бањалуци и због кашњења турског шефа дипломатије 75 минута на већ помјерени термин састанка, саопштено је из Кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.
"Сматрамо овакав поступак турске стране непримјереним понашањем и дипломатским инцидентом који ће свакако имати последице", наводи се у саопштењу.
Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић рекао је да је захтјев делегације Турске, коју је предводио шеф дипломатије Ахмет Давутоглу, да се уклони застава Републике Српске (РС) из сале за састанке у Палати Републике у Бањалуци током најављеног сусрета са предсједавјућим Предсједништва БиХ Небојшом Радомовићем, чин непоштовања РС.
"Свима који буду то тражили треба да им се врати на исти начин и мислим да је Радмановић исправно поступио иако ће то изазвати разне коментаре не само у БиХ, него и изван БиХ", истакао је Шпирић за Радио-телевизију РС.

 


(СРНА, 30. 01. 2011.)


 
Датум: 30.01.2011
Close
Close