АО: Прошли Новак и Виктор, Јанко испао

 После невероватног испадања Јанка Типсаревића са Отвореног првенства Аустралије, победа Новака Ђоковића над Хрватом, Иваном Додигом, дошла је као "мелем на рану". Најбољи српски тенисер тријумфовао је резултатом 3:1, по сетовима 7:5, 6:7, 6:0 и 6:2.

Нажалост жреб је одлучио да наредни Ђоковићев противник на турниру буде његов саиграч из Дејвис куп репрезентације Србије, Виктор Троицки, који је раније победио Француза Николаса Маија са 3:1 (6:4, 6:2, 1:6, 6:3).
Меч трећег кола у Мелбурну биће седми међусобни Ђоковића и Троицког који је добио само први њихов дуел, 2007. године у Умагу. Наредних шест припала су Ђоковићу, освајачу Аустралијан Опена из 2008. године.
Троицком је сам пласман у треће коло првог Гренд слема сезоне највећи успех на том турниру. Четврто коло није играо ни на једном другом Гренд слему, а и сада ће имати тешку препреку на путу ка том циљу, пошто је трећи носилац Ђоковић у доброј форми.
Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у треће коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је доживео пораз од деветог носиоца Шпанца Фернанда Вердаска резултатом 3:2, по сетовима 2:6, 4:6, 6:4, 7:6, 6:0.
Јанко је феноменaлно отворио меч. Добио прва два сета, у четвртом сету имао три меч лопте, али то, ипак, није било довољно да се савлада расположени Шпанац.
 
 
 
 
(Агенције, 19. 01. 2011.)
 Датум: 19.01.2011
Close
Close