Бодирога европски кошаркаш деценије

Српски кошаркаш Дејан Бодирога је први међу десет најбољих у Евролиги у протеклој деценији, по избору специјализованог кошаркашког сајта ТалкБаксет.
Бивши репрезентативац је представљен као последњи суперстар Евролиге, до сада, играч који је могао да покрива све позиције од плејмејкера до ниског крила, јавио је Б92.
Бодорига је освојио три титуле првака Европе у Евролиги са два различита клуба, Панатенаикосом и Барселоном, мноштво националних трофеја и постао изузетно цењен у очима свих љубитеља кошарке у Европи.
Српски кошаркаш је ове године већ добио неколико великих признања.
Званични сајт Евролиге га је изабрао у тим деценије, док је га је АЦБ лига прогласила другим најбољим страним кошаркашом у Шпанији у том периоду.
На листи десет најбољих, у избору сајта ТалкБаксет, су два Грка, по један Шпанац, Литванац, Словенац, Аргентинац, Американац/Рус, Хрват и Турчин.
Други на тој листи најбољих играча Евролиге је Шарунас Јасикевичијус из Литваније, а трећи Хуан Карлос Наваро из Шпаније.
Следе: Матјаж Смодиш из Словеније, Димитрис Дијамантидис из Грчке, Тео Папалоукас из Грчке, Луис Скола из Аргентине, Џон Роберт Холден (САД/Русија), Никола Вујчић из Хрватске и Мирсад Туркчан из Турске.

 


(Агенције, 02. 01. 2011.)
Датум: 03.01.2011
Close
Close