Станковићу и Рајевцу ,,Златна лопта''

Фудбалер Интера, и капитен репрезентације Србије, Дејан Станковић, проглашен је за најбољег фудбалера, а доскорашњи селектор Гане, Милован Рајевац, за најбољег тренера у 2010. години. Њима је на свечаности у Хајату уручена награда, "Златна лопта".
Српски интернационалац, Дејан Станковић, који је ове године са Интером освојио чак пет трофеја сагласан је да је ово било веома успешна година за њега.
"Нема лепшег начина да се заврши овако феноменална година, која је заиста била лепа, богата. Не би била таква да није било саиграча из Интера и у репрезентацији Србије", рекао Станковић.
Деки је постао клупски првак Европе, света, Италије, а у тој земљи освојио је и национални Куп и Суперкуп. И поред свих успеха, капитен "орлова" не може да прежали пораз од Аустралије на Мундијалу.
"Можда би сада све било другачије да смо у оној утакмици са Аустралијом постигли гол у првом полувремену у коме је требало да дамо три", рекао је Станковић.
Када су у питању квалификације за Европско првенство 2012. године, и поред лошег старта, Станковић сматра да Србије може да се пласира на такмичење.
"Надам се да ћемо направити... нећу да кажем мало чудо... али надам се да ћемо у ових последњих шест утакмица квалификација, у ових шест финала, успети да се дигнемо и стигнемо до Европског првенства. Ако у томе успемо, бићемо много јачи тамо", нагласио је Станковић.
Мундијал је био много успешнији за Рајевца, који је Гану предводио до четвртфинала.
"Изузетно сам поносан, посебно због ове награде, мени најдраже, јер долази из моје куће, а у њу је уткано мојих 38 година рада, тренинзи, победе и порази из којих сам учио", рекао је Рајевац, који је раније овог месеца добио и признање за најбољег тренера у Африци.
Нови тренер саудијског Ал Ахлија поносан је на резултате са Ганом на Мундијалу.
"Били смо понос Африке... Мало среће нам је недостајало и за полуфинале", нагласио је Рајевац.
 (РТС, 28.12.2010.)
Датум: 29.12.2010
Close
Close